četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Sport / Ostali sportovi / Medalje osvajali karatisti

Medalje osvajali karatisti

Sportski savez Mladenovca je u saradnji sa GO Mladenovac izabrao najbolje sportiste u gradu pod Kosmajem za 2016 godinu. Prema očekivanju najveće priznanje dobio je Marko Antić, karatista KK Mladenovac, za osvojnu bronzanu medalju na prvenstvu Evrope u Monpeljeu i zlato na Mediteranskim igrama u Toledu. Najbolja seniorka je njegova kolegenica Jelena , takođe je osvojila bronzu na EP. Priznanje najboljima predali su predsednik GO Mladenovac Vladan Glišić, član veća Goran Spasojević i direktor Sportskog centra Mlađan Milić.
Sportski savez je proglasio i najbolje po kategorijama to su: do 11 godina Sava Đorđević i Tamara Dimitrijević, do 13 Ilija Antić i Aleksandra Janićijević, do 15 Lazar Jovanović i Aleksandra Milutinović, do 17 Miloš Radović i Milica Stevanović i do 19 Filip Papić i Vesna Adamović. Najbolji trener je Slađana Stojković nekadašnja seniorska prvakinja Evrope. Najbolji sportista među veteranima je Miloš Trivunović, dok je najbolja muška ekipa odbojkaški klub Mladenovac. Priznanja za posebnu promociju Mladenovačkog sporta dobili su igrači Crvene Zvezde: Ognjen Dobrić/košarka/ i Aleksa Terzić/fudbal/.

Priznanja Sportskog saveza dobili su još: Ivan Ugrinović i Dragiša Blagić atletika, Jovan Ćirić, Jovan Petrović, Dubravka Živković i Ivana Spasić karate, Rade Pitulić i Jelena Sretenović rvanje, Nina Nedeljković ritmička gimnastika, Aleksandar Milojević i Ivan Jakovljević borci MMA, Aleksandar Radaković stoni tensi, karate klub Mladenovac, rvački klub Ljubomir Ivanović – Gedža i klub ritmičke gimnastike Mladenovac.

Sportski savez je izdao i sjajan časopis Almanah Mladenovačkog sporta u 2016 godini autora Nebojše Stankovića.

– Čast je i zadovoljstvo biti u svečanoj sali Skupštine opštine Mladenovac i podeliti priznanje i nagrade, ovim sjajnim sportistima, ovim mladim ljudima, koji su uložili mnogo truda i rada da bi danas bili sa nama. Prijatno sam iznenađen velikim brojem nagrađenih, ali i onih koji su došli da to isprate i podrže. Ovo je svakako dokaz, da moramo da vratimo sport sportistima i da usmerimo veliki broj dece u našem gradu prema sportu. Ovu i ostale sportske manifestacije moramo da vratimo u Sportski centar, jer im je tamo i mesto. Zahavalio bih se i Generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije, gospodinu Danetu Korici našem legendarnom sportisti, koji je došao da da podršku u izboru sportiste grada Mladenovca – prezadovoljan je član opštinskog Veća zadužen za sport Goran Spasojević.

Od svih Mladenovačkih sportista u prošloj godini najviše su uspeha u seniorskoj konkurenciji imali karatisti Marko Antić i Jelena Milivojčević osvajali su medalje na Evropskom prvenstvu i Mediteranskim igrama.

– Zahvalio bih se na ovom divnom priznanju i da kažem da sam stvarno presrećan – iskren je Marko Antić. – Verujem da ću u ovoj godini dati svoj maksimum i truditi se da opravdam ovo divno priznanje. U ovoj godini me očekuju veliki izazovi, ja sam već uveliko počeo sa pripremama, dobro sam motivisan i nadam se da će to na kraju doneti i dobre rezultate. Sredinom marta me očekuje jaka Premijer liga u Roterdamu, krajem marta Balkansko prvenstvo, i ono što je u ovoj godini najbitnije takmičenje, početkom maja Evropsko prvenstvo koje će se održati u Istambulu gde ću braniti bronzanu medalju.

Preporuka

Održana sednica Veća

Na sednici Veća gradske opštine Mladenovac održanoj 13. februara usvojene su sve tačke dnevnog reda. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *