četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Podsticajna sredstva grada beograda za poljoprivredu

Podsticajna sredstva grada beograda za poljoprivredu

 

Grad Beograd i u ovoj godini nastavlja sa podsticajima za razvoj poljoprivrede kako bi subvencijama olakšao zainteresovanim građanima da se bave ovom delatnošću. Raspisana su četiri konkursa za dodelu podsticajnih sredstava, a reč je o dodeli subvencija za poljoprivrednu mehanizaciju, sredstava u oblasti pčelarstva, stočarstva kao i voćarstva i povrtarstva na teriritoriji Beograda.
– Taj novac je namenjen za kupovinu mehanizacije, subvencije za ratarstvo, izgradnju plastenika, ulaganje u pčelarstvo i organsku proizvodnju. Na ovaj način investiramo u privrednu granu koja otvara nova radna mesta, zapošljava ljude i od koje tek u budućnosti možemo da očekujemo veliku korist za grad i njene stanovnike. S jedne strane građani dobijaju zdravu hranu, a s druge, smanjujemo broj nezaposlenih u gradu jer čitave porodice uz pomoć subvencija razvijaju svoju proizvodnju i na taj način osiguravaju sredstva za život – rekao je Milinko Veličković, v.d. gradskog sekretara za privredu,
On je precizirao da su javnim pozivom podsticajna sredstva namenjena za nabavku poljoprivredne mehanizacije odnosno traktora snage do 60 kW. Podsticajna sredstva, koja su namenska i bespovratna, dodeljuju se u maksimalnom iznosu 80 odsto cene prihvatljivih troškova nabavke poljoprivredne mehanizacije, a maksimalni iznos podsticajnih sredstava za ovu svrhu je 1.300.000 dinara.

 

 

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *