petak , 29 марта 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Železnička pruga kao opasnost
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Železnička pruga kao opasnost

.
Edukativni tim „Železnica Srbije“ održao je predavanje u Osnovnoj školi „Kosta Đukić“. Cilj akcije je da se deca upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja u blizini pruge i pružnih prelaza.
Akcija „Oprez!Izaberi život!“ namenjena je deci mlađeg školskog uzrasta sa namerom da se obiđe što veći broj gradova i opština gde je zastupljen železnički saobraćaj.
Učenici od prvog do četvrtog razreda škole „Kosta Đukić“ upoznali su se sa pravilima ponašanja u blizini pruge, pružnog prelaza, pružnim znacima kao i opasnosti od igranja u blizini vagona, pre svega visokonaponske mreže. Predavanja su održana i u osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Momčilo Živojinović“. Predavanju je prisustovao i Dejan Stepanović, član Veća gradske opštine Mladenovac, zadužen za oblast obrazovanja.
Tokom ranijih akcija stručni timovi preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ ad. obišli su preko 150 osnovnih škola širom Srbije, a prezentaciju je odslušalo preko 100.000 deca uzrasta od provog do četvrtog razreda.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *