petak , 29 марта 2024
Početna / Uncategorized / Mladenovac u prvoj postavi

Mladenovac u prvoj postavi

Gradska opština Mladenovac trenutno je deveta po broju poslatih fiskalnih računa u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“. Dvanaest opština ili gradova iz kojih stigne račun dobiće zonu besplatnog interneta, a prvih pet i namenska finansijska sredstva za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja.
Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je da je velika čast biti na čelu opštine čiji građani poštuju zakone Republike Srbije i podržavaju borbu protiv sive ekonomije Vlade Republike Srbije.
– Učešćem u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ građani i privrednici Mladenovca pokazali su visoko razvijenu svest o značaju plaćanja poreza i želju za izgradnjom boljeg i odgovornijeg društva. Zona besplatnog interneta, koja je nagrada za 12 prvoplasiranih opština, za Mladenovac i Mladenovčane značila bi nastavak tehničke modernizacije i zamajac za buduće, planirane projekte u ovoj oblasti.
Novac za opštine koje budu plasirane među prvih pet za Mladenovac bi predstaljao mogućnost da pokrenemo još projekata u obnavljanju i modernizaciji škola i vrtića na našoj opštini. Ulaganje u vrtiće i škole je ulaganje u budućnost koja bi sa ovim sredstvima bila korak bliže našim građanima – rekao je Glišić.
Prva na listi je trenutno Bela Palanka, slede je Dimitrovgrad, Bela Crkva, Golubac, Plandište, Sečanj, zatim Savski venac, Rakovica i Mladenovac, Prokuplje, Bosilegrad i Titel.
Kako naglašavaju u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, svi učesnici imaće šansu da osvoje putovanja u zemlji i inostranstvu, automobile i stan u Beogradu, ali i da urade nešto za svoju opštinu ili grad. Broj koverata koji stignu računaće se proporcionalno prema broju žitelja te opštine.
„Uzmi račun i pobedi“ je nagradna igra sa fiskalnim računima i slipovima koju je pokrenula Vlada Srbije u saradnji sa NALED-om u okviru godine borbe protiv sive ekonomije, kako bi motivisala građane da se zainteresuju za temu sive ekonomije i da se aktivno uključe u njeno suzbijanje
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obaveštava javnost da je otvoren kontakt centar gde građani mogu da dobiju dodatne informacije o nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.
Kontakt centar je aktivan od 1. februara i biće otvoren do kraja nagradne igre. Građani mogu pozvati broj telefona 011/3620-146, svakog radnog dana od 12 do 15 časova, ili poslati pitanje na mejl adresu uzmiracun@mduls.gov.rs.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *