petak , 29 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Kosmajci u poseti mlekarama u Vojvodini

Kosmajci u poseti mlekarama u Vojvodini

Mladenovačko Udruženja odgajivača goveda simentalske rase, gradska opština Mladenovac i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba „Mladenovac“, organizuju jednodnevnu stručnu posetu mini mlekarama u Vojvodini.

Poseta je planirana 4. marta 2017. godine, a zainteresovani građani se mogu prijavljivati do 1. marta, na brojeve telefona: 064 84-354-85 (Branislav Radovanović, direktor PSSS „Mladenovac“) i 064 027-99-78 (Dobrica Brkić, predsednik Udruženja odgajivača goveda simentalske rase).

Polazak je 4. marta od 09,00 sati, ispred zgrade PSSS Mladenovac, ulica Stojana Novakovića br.2, Mladenovac.

Mini mlekare su poslednjih godina izuzetno razvijene u Vojvodini. a u Evropi već duže vreme postoji trend otvaranja malih (mini) mlekara koje prerađuju od 500 – 5000 l mleka na dan. Ove mlekare koriste mleko najčešće sa sopstvenih farmi ali isto tako kupuju mleko od komšija i drugih farmera i prerađuju u sopstvenim pogonima. Proizvodi u tim mlekarama u najvećem broju slučajeva su sirevi, pavlake, jogurt. Svrha podizanja mini mlekara kao porodičnog biznisa jeste, pre svega, ostvarenje većih prihoda i zapošljavanje sopstvene radne snage.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *