petak , 26 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Najmlađi na zapadu
Lider ekipe golman Karadjordja Žarko Trifunović

Najmlađi na zapadu

Pripreme fudbalera Кarađorđa iz Topole ulaze u završnu fazu. Znatno izmenjen sastav u odnosu na jesenji deo, pod rukovodstvom šefa struke Slaviše Кovačevića odradio je veliki broj treninga, i kroz utakmice čini se, već iskristalisao početnih jedanaest. Najveće pojačanje za mladu ekipu Кarađorđa je povratak iskusnog golmana Žarka Trifunovića, koji je nekada branio boje i Radničkog iz Кragujevca i to u Super ligi Srbije.
– Svesni smo da je otišlo dosta igrača, i to pre svega oni koji su nosili igru tokom jeseni – ističe golman Trifunović. – Stigli su mladi ali i perspektivni igrači, jedino kapiten Vukajlović i ja remetimo tu mladost. Momci su odlično prihvatili način rada naših trenera i što je još važnije slušaju savete starijih. Novi je tim, pa samim tim ima i oscilacija u igri. Da bi imali uspeha, moramo po svaku cenu održati jedinstvo u timu i ostvariti dobar rezultat. Кarađorđe sa ovom decom, neće se lako predati i da budemo bez obzira na mladost tvrd orah za mnoge ekipe.
– Šta očekujete od ovog proleća?
– Naš cilj je savakako da uspešno završimo ovu sezonu i to u sredini tabele i da ove mlade momke dobro pripremimo za nešto više od Srpske lige. Biće teško ovog proleća ali ja verujem u ove momke i stručni štab. Rado sam prihvatio poziv, pre svega šefa struke Slaviše Кovačevića i njegovog pomoćnika Saše Ristića, naravno i ljudi iz kluba da se vratim i pomognem da ovog proleća Кarađorđe kao što je bio i prošle sezone tim za respekt. Sve prijateljske utakmice bile su neizvesne pobedili smo IMT, Spartak iz Ljiga, Sušicu, izgubili od Radničkog 1923, Crvene Zvezde/omladinci/i Napredak Markovac sve su utakmice završene sa jednim golom razlike viće teško ali imam poverenja u ovaj tim – uveren je Trifunović.
Zanimljivo je, da će Кarđorđe ovog proleća igrati sa najmlađim timom u ovoj ligi, u prvih jedanaest polovina je bonusa, na klupi ih ima još i više, a i činjenica da omladinci Кarađorđa u ligi Dunav imaju čak 13 bodova više od drugoplasiranog Smedereva jasno govori kakva je perspektiva fudbala u Topoli.

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *