sreda , 28 јула 2021
Početna / Kultura i obrazovanje / Folklor „Belgrade award 2017“

Folklor „Belgrade award 2017“

Grad Beograd će od 2. do 7. jula biti domaćin Međunarodnog folklornog festivala „Belgrade award 2017”, saopšteno je nakon današnjeg sastanka zamenika gradonačelnika Andreje Mladenovića sa generalnim sekretarom Međunarodne federacije nacionalnih igara (FIDAF) Emilom Dimitrovim.

Beograđani će imati priliku da vide nastupe više od 500 takmičara iz Portorika, Kolumbije, Argentine, Indije, Poljske, Izraela, Bugarske, Litvanije, Turske, Makedonije, Kine, Rusije, Azerbejdžana Rumunije i Srbije. Prema nacrtu programa, anasmbli koju učestvuju izvodiće svoje programe na gradskim trgovima i na taj način će pokušati da kulturu svojih zemalja na jedinstven i autentičan način približe Beograđanima.

Beograd i Srbija imaju dugogodišnju tradiciju folklorne kulture, dužu od pet decenija, a poznato je da će dodela nagrada na završnoj ceremoniji festivala „Belgrade award 2017” biti održana u „Sava centru”.

Sastanku su prisustvovale v.d. podsekretarka Sekretarijata za privredu Maja Bajagić i pomoćnica u sektoru za turizam Maja Tintor.

Preporuka

Kosmajcima prija nadvlačenje konopca

Još jedan pobednički pehar, ostvarili su momci iz ekipe Kosmajci, na manifestciji Igrale se delije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *