četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Srpskoligaši i zonaši na tapetu
FSB

Srpskoligaši i zonaši na tapetu

U Pres centru FSB održana su seminarska predavanja za predstavnike klubova Srpske lige – grupa “Beograd” i Zonske lige Beograda. Tema ovih predavanja odnosila se na organizaciju utakmica i redarske službe u skladu sa propisima. Prisutne je na početku pozdravio potpredsednik FS Beograda Miodrag Janković, a Komesar za bezbednost FS Srbije Ljubisav Sekulić je prezentirao najvažnije aspekte ove teme. Uz generalnog sekretara FS Beograda Mirka Gluščevića i komesara za takmičenje Velibora Novovića (Srpska liga – grupa “Beograd”) i Marka Osmajlića (Zonska liga Beograda) na seminaru je bio i komesar za bezbednost FS Beograda.

Prisutnim predstavnicima klubova iz ovih rangova, među kojima je bio veliki broj klupskih komesara za bezbednost prezentirano je da se od 1. januara ove godine primenjuje zakon o privatnom obezbeđenju i da ubuduće organizacija utakmica traži maksimalnu ozbiljnost, a u skladu sa pomenutim zakonom. Posebno se pažnja u organizaciji utakmica mora obratiti kada se radi o angažovanju redarske službe. Mora se voditi računa da svi akteri utakmica od igrača do gledalaca budu bezbedni i u tom smislu je važna uloga klubova.

Kroz diskusiju sa predstavnicima klubova beogradske grupe Srpske lige i Zone razmatrani su aspekti primene novog zakona, kao i teškoće koje će se pojaviti pred klubovima, naročito u pogledu finansijskog dela za angažovanje licencirane redarske službe. Razgovaralo se i o načinu pravpvremenog obaveštavanja nadležnih organa o organizovanju utakmica.

Naredni seminar biće na istu temu održan u utorak 7. marta 2017. godine, a u sali Pres centra FSB će od 16:00 časova biti predstavnici klubova Prve beogradske lige, dok će sat kasnije predavanja biti prezentirana predstvanicima klubova koji se takmiče u Međuopštinskoj ligi i OL Barajevo.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *