utorak , 16 априла 2024
Početna / Ostalo / Sat za našu planetu

Sat za našu planetu

Jubilarni, deseti po redu, „Sat za našu planetu” održaće se u subotu, 25. marta, od 20.30 do 21.30 časova. U gradovima i opštinama na sat vremena biće isključena javna i dekorativna rasveta koja osvetljava glavne znamenitosti grada ili trgove.

Globalna akcija „Sat za našu planetu”, u svetu poznata kao Earth Hour, obeležiće se na svih šest kontinenata. U WWF-u veruju da će ove godine učestvovati još više zemalja nego prošle godine, kada ih je bilo 178. U Srbiji je učestvovalo 85 gradova, 180 škola, 92 nevladine organizacije i 75 kompanija, dok je tokom glavne manifestacije spektakularna 3D maping projekcija obasjala porukama i fasadu Skupštine grada Beograda.

Najpoznatije svetske znamenitosti ponovno će biti simbol „Sata za našu planetu”. Očekuje se da će se Ajfelovom tornju, rimskom Koloseumu ili londonskom Big Benu isključivanjem javne i dekorativne rasvete 25. marta od 20.30 do 21.30 sati pridružiti i zidine Kalemegdanske tvrđave, mostovi, Stari dvor, Dom Narodne skupštine, spomenik Knezu Mihailu, Hram Svetog Save, Petrovaradinska tvrđava, Niška tvrđava i mnogi drugi objekti.

„Sat za našu planetu” (Earth Hour) je globalna ekološka inicijativa WWF-a. Pojedinci, preduzeća, vlade i zajednice pozvani su da isključe svetla na jedan sat u subotu, 25. marta, u 20.30 časova i time pokažu svoju podršku za ekološki održivo delovanje. „Sat za našu planetu” počeo je u jednom gradu – Sidneju 2007. godine i do 2016. uključio je stotine miliona ljudi u 178 zemalja širom sveta i ušao u istoriju kao najveća globalna volonterska akcija ikad organizovana.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *