petak , 19 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Besplatne karte za najstarije

Besplatne karte za najstarije

Zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović i v.d. gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević posetile su danas starije sugrađane u Dnevnom klubu za starije na Zvezdari i povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, podelile besplatne karte za pozorišne predstave.

Prema rečime Andree Radulović, Grad Beograd nastavlja akciju koja je započeta prošle godine i koja se pokazala veoma uspešnom.

– U akciju su uključene sve opštine u kojima se nalaze klubovi za naše starije sugrađane. U akciju su se uključila sva gradska pozorišta koja su izdvojila određeni broj karata za starije sugrađane. Karte su dobili i svi ostali klubovi tako da će građani sa svih opština imati mogućnost da besplatno odgledaju omiljene predstave – rekla je Andrea Radulović.

Kako je istakla, grad vodi odgovornu socijalnu politiku, razgovara se sa najstarijima, osluškuju njihove želje i kontinuirano rešavaju svi njihovi problemi.

– Nastavićemo da sprovodimo ovakvu politiku prema starijim sugrađanima, da organizujemo različite programe u klubovima koje je grad opremio, jer oni su to i te kako zaslužili – istakla je Radulovićeva.

Nataša Stanisavljević je istakla da se na inicijativu Sekretarijata za socijalnu zaštitu i u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu ova akcija organizuje po drugi put.

– Ovo je jedna lepa nova praksa koja na najbolji način pokazuje kako Grad Beograd misli o svojim najstarijim sugrađanima i kako se trudi da im svojim aktivnostima pomogne da ostvare što kvalitetniji život – rekla je Stanisavljevićeva i dodala da se ovaj klub nalazi u potpuno novom prostoru koji je otvoren prošle godine i prvi je ovakav na Zvezdari.

Ona je podsetila da u Beogradu trenutno ima 26, a samo u poslednje tri godine otvoreno je šest novih klubova. Primera radi, klub na Paliluli, u koji se nije ulagalo 30 godina, potpuno je renoviran.

Miloš Ignjatović, predsednik opštine Zvezdara, rekao je da ova opština starijima nudi čitav spektar programa, a jedan od važnijih je svakako Voleonterski servis, gde više od 40 volontera pomaže starijima i dodao da su ovakvi klubovi jedan od načina da se sa starijima ostvari što bolja komunikacija.

Preporuka

Lokalni izbori u Mladenovcu 02. juna

Konačno je završena saga oko lokalnih izbora u Srbiji. Danas je predsednica Skupštine Srbije, Ana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *