petak , 19 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Deca režirala 43 filma

Deca režirala 43 filma

Drugi Nacionalni festival dečjeg video-klipa „Kidikem 2017” biće održan u subotu, 18. marta, u 12 časova u Maloj sali Dečjeg kulturnog centra Beograda, kada će biti dodela nagrada i projekcija svih filmova. Na festival su pristigla četrdeset tri filma dece uzrasta od 10 do 15 godina, koja su u devedeset sekundi odgovorila na temu „Moj novi svet”.
Gran pri festivala „Zlatni kadar” i Najgledaniji video-klip na Jutjub kanalu DKCB-a su zvanične nagrade, koje dodeljuje glavni žiri festivala, kao i još mnogo nagrada i pohvala u različitim kategorijama. Svaki autor koji učestvije na festivalu dobiće zahvalnicu Kidikem, a autore najbolje plasiranih video-klipova očekuju vredne nagrade sponzora.
Cilj festivala je da se kod dece kroz umetničku praksu pokrene humana i kreativna strana u primeni tehnologije. Stvarajući kratke forme video-zapisa, deci se pruža prilika da izraze svoje mišljenje na zadatu temu.
Filmove je ocenjivao stručni žiri u sastavu: Nikola Majdak mlađi, filmski umetnik, Katarina Bulajić Pavlović, likovni pedagog DKCB-a, Ivana Tabori Obradović, urednica scenskih programa DKCB-a, kao i studenti prve godine režije i montaže na Akademiji umetnosti koji će dodeliti festivalske nagrade. U obzir je uzet i broj pregleda filma na Jutjub kanalu DKCB-a.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, sedmo prolećno kolo

Sve se više zakuvava prvenstvena trka u okviru Prve beogradske lige grupa C. Kao lideri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *