petak , 29 марта 2024
Početna / Privreda / Otvoren centar jaki mladi

Otvoren centar jaki mladi

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević prisustvovao je danas otvaranju Karijernog centra za mlade u riziku „Jaki mladi” u organizaciji „SOS Dečija sela Srbija”.

On je istakao da je Grad Beograd spreman da sarađuje sa mladim preduzetnicima i pozvao ih da daju svoje sugestije i primedbe o budućoj saradnji. Petronijević je, takođe, pozvao mlade da unapređuju svoje znanje kako bi sutra pomogli sebi, ali i otvaranju novih radnih mesta.

– Grad Beograd organizovao je takmičenje „Najbolja preduzetnička ideja”. Prijave su do 20. marta, ali će taj rok biti produžen, zbog čega pozivam mlade iz Karijernog centra da se pridruže akciji i pošalju svoje predloge za pokretanje posla. Obuka će se održati u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari, nadziraće je privatni preduzetnici, a finale će biti u Starom dvoru. Autori najboljih preduzetničkih ideja biće oslobođeni plaćanja kirije naredne dve godine – najavio je Petronijević.
Direktorka organizacije „SOS Dečija sela Srbija” Vesna Mraković Jokanović zahvalila je Gradu Beogradu i drugim partnerima na podršci.

– Suština ovog programa je da se u naredne tri godine zaposli 300 mladih ljudi koji nisu imali sreću da odrastaju u svojim biološkim porodicama – navela je Mraković Jokanović i dodala da su ciljevi obuke dokvalifikacija, prekvalifikacija, kao i samoorganizovanje mladih.

Ona je zahvalila Petronijeviću, koji je preko Saveta za zapošljavanje Grada Beograda obezbedio prostor za Karijerni centar u Bulevaru kralja Aleksandra 251.

Otvaranje centra podržao je „Naled”, koji će polaznicima obuke omogućiti praksu u nekoj od društveno odgovornih kompanija ili u javnom sektoru. Nacionalna služba za zapošljavanje je, takođe, preko programa zapošljavanja, jedan od socijalnih partnera korisnicima Karijernog centra mladih.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *