petak , 29 марта 2024
Početna / Privreda / Beograd nudi subvencije i kredite

Beograd nudi subvencije i kredite

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišao je danas kompaniju „NAG”, koja je tokom poslednjih godina uz pomoć subvencija Grada Beograda umnogome poboljšala poslovne rezultate. Petronijević je svim sadašnjim i budućim preduzetncima poručio da veruju u sebe i svoje poslovne ideje, kao i da budu u kontaktu sa Savetom za zapošljavanje, Fondom za razvoj i Sekretarijatom za privredu kako bi konkurisali za dobijanje adekvatne pomoći.
– Danas smo u poseti kompaniji „NAG”, gde smo se uverili da se mašinama koje je ovo preduzeće nabavilo uz pomoć subvencija Grada Beograda zaista obavlja delatnost za koju su namenjene. Ovde je direktno zaposleno devet ljudi, uz 35 eksterno zaposlenih. Naša je želja da na teritoriji Beograda postoji što više ovakvih preduzeća – rekao je Petronijević.
On je pozvao sve zainteresovane da se jave na konkurse Sekretarijata za privredu, ali i Fonda za razvoj, koji ove godine, kao i prošle, ima grantove za start-ap u iznosu od šest miliona dinara, od čega je 1.800.000 bespovratno.
– Rok otplate je pet godina, uz grejs period od 12 meseci. Tokom prošle godine Grad Beograd je dodelio 62 takva kredita. Kada pogledamo naše današnje domaćine, jasno je da dobra ideja i vera u sopstvene mogućnosti gotovo uvek rezultiraju uspehom. Pomoć privrednicima koju obezbeđuje država je veća iz godine u godinu – naglasio je član Gradskog veća.
Prema njegovim rečima, grad želi da bude partner privatnicima koji pokreću ili razvijaju sopstveni biznis.
– Poručujem svim zainteresovanima da se jave Savetu za zapošljavanje sa svojim idejama i inicijativama. Privrednici obezbeđuju priliv novca u budžet, a mi smo tu da budemo njihov servis – zaključio je Petronijević.
Vlasnica preduzeća „NAG” Aleksandra Popović navodi da je njeno preduzeće na tržištu 12 godina, kao i da je do sada dva puta koristilo sredstva koja obezbeđuje Grad Beograd.
– Naša kompanija se bavi proizvodnjom poslovnih uniformi. Pre 12 godina smo podigli kredit od Fonda za razvoj, da bismo 2014. od Grada Beograda dobili subvencije koje smo iskoristili za kupovinu mašina. Jedna od tada nabavljenih mašina nam je izuzetno važna, jer na njoj radimo uzorke. Godinu dana kasnije, 2015, ponovo smo uz pomoć subvencija grada pospešili proizvodnju, po našim procenama za 30 odsto. Osim domaćeg tržišta, najviše izvozimo u Crnu Goru i Švajcarsku – rekla je Popovićeva.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *