petak , 19 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Nagrade za razvoj pčelarstva

Nagrade za razvoj pčelarstva

Društvo pčelara „Kosmaj“ održalo je redovnu godišnju Skupštinu na kojoj su razmatrani rezultati rada udruženja u prethodnom periodu.

Zamenik predsednika Društva pčelara „Kosmaj“, Milovan Pantić, rekao je da je na Skupštini razmatran izveštaj o radu i utrošenim sredstvima, takođe zaslužnim članovima podeljene su nagrade za razvoj pčelarstva u Mladenovcu. Posle skupštine održano je predavanje o suncokretovoj paši.

Član Veća zadužena za poljoprivredu, Gordana Dimitrijević Bjeličić, razgovala je sa rukovodstvom Društvo pčelara „Kosmaj“ o načinima i mogućnostima za unapređenje pčelarske proizvodnje u našoj opštini. Ona je pozvala mladenovačke pčelare da se prijavljuju na Javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti pčelarstva na teritoriji Grada Beograda za 2017.

Društvo pčelara „Kosmaj“ osnovano je sredinom šezdesetih godina prošlog veka i okuplja pčelare sa teritorije naše opštine. Kako kažu, već nekih petnaestak godina unazad imaju približno isti broj članova, oko 100 pčelara sa preko 5.000 košnica.

Društvo radi svakog petka od 10 do 12 sati i utorkom od 8 do 12 sati. Prostorije Društava nalaze se su preko puta Crvenog krsta, u ulici Kralja Petra Prvog 106.

Kontakt telefoni su 064 12 95 203, Goran Pešić, predsednik i 064 20 83 283, Milovan Pantić, zamenik predsednika Društva.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *