petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Venac za poginule vojnike i pacijente

Venac za poginule vojnike i pacijente

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali položio je danas venac na mesto stradanja vojnika Gardijske brigade i pacijenata KBC „Dragiša Mišović” povodom obeležavanja osamnaestogodišnjice od početka NATO bombardovanja Beograda i Srbije.

Siniša Mali je podsetio da je prošlo osamnaest godina od početka NATO agresije na našu zemlju, te da je dužnost i obaveza svih nas da se setimo onih koji su izgubili živote u tom besmislenom sukobu.

– Nikada nećemo zaboraviti te dane, kao ni zvuke sirena, porušene bolnice, škole, mostove… Ipak, Srbija je danas na drugom putu, na putu stabilnosti i mira u regionu, kao prijatelje ima mnoge zemlje u svetu, ali i želju da se takav rat u našoj zemlji više nikada ne ponovi – naglasio je Mali.

Vence je u ime porodica poginulih gardista i pacijenata položio Branislav Pejčinović, komandant Garde general-major Milomir Todorović i pomoćnik direktora KBC „Dragiša Mišović” Momčilo Jakovljević.

Klinički centar raketiran je 20. maja 1999. godine, 50 minuta posle ponoći. U tom napadu stradali su vojnici Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić, kao i pacijenti Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *