petak , 19 априла 2024
Početna / Vesti / Lukoil sponzor sporta, kulture, nauke i socijalne zaštite

Lukoil sponzor sporta, kulture, nauke i socijalne zaštite

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i generalni direktor kompanije „Lukoil Srbija” Igor Semeničev potpisali su danas u Starom dvoru Sporazum o saradnji za 2017. godinu. Sporazumom vrednim 22,5 miliona dinara nastavlja se saradnja Grada Beograda i kompanije „Lukoil” u realizaciji i finansiranju projekata u oblasti sporta, kulture, nauke i socijalne zaštite.

Mladenović je zahvalio kompaniji „Lukoil” na dobroj saradnji, razumevanju i prepoznavanju značaja ovakve saradnje.

– Saradnju smo započeli prošle godine, kada je „Lukoil” kao društveno odgovorna kompanija uložila sredstva u određene projekte u oblasti kulture u našem glavnom gradu. U tu svrhu, mi smo formirali posebnu interresornu komisiju, gde zajedno sa predstavnicima ove kompanije radimo na rešavanju izuzetno važnih pitanja za funkcionisanje „Lukoila”, ali i samog Grada Beograda u odnosu na imovinsko-pravne, urbanističke i druge probleme koji se javljaju u poslovanju – kazao je Mladenović.

On je istakao da su rezultat te saradnje upravo sporazumi koji su sa ovom kompanijom potpisani prošle i ove godine.

– Prošle godine kompanija „Lukoil” je sa 20 miliona dinara pomogla organizaciju i održavanje veoma važnih festivala poput FEST-a, Festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, kao i obnovu sale Dečjeg kulturnog centra. Na tome im veliko hvala, ali tu nismo stali, jer je ovogodišnji ugovor veći za 2,5 miliona dinara, što znači da će se sa ukupno 22,5 miliona dinara pomoći festivali i neke nove kulturne manifestacije. Posebnu pažnju će ova kompanija posvetiti i gradskim opštinama, a prva će ove godine biti Zemun sa svojim sportskim terenima i parkovima – rekao je zamenik gradonačelnika.

Mladenović je naglasio da je ovo značajan primer kako velike kompanije koje rade i posluju na teritoriji Beograda mogu da pomognu u raznim sferama života glavnog grada i pozvao i druge kompanije da slede primer „Lukoila”.
Generalni direktor kompanije „Lukoil Srbija” Igor Semeničev zahvalio je na pomoći grada u realizaciji projekata ove kompanije.

– „Lukoil” je socijalno odgovorna kompanija i zato ćemo apsolutno realizovati sve obaveze koje smo preuzeli u našim zajedničkim socijalnim i kulturnim projektima. Već drugu godinu zaredom potpisujemo sporazum jer smo bezuslovno zadovoljni našom saradnjom i nadamo se da ćemo u budućnosti samo nastaviti da širimo međusobnu saradnju – istakao je Semeničev.

Sporazumom je predviđeno da projekti koji se finansiraju budu izabrani na osnovu konkursa za finansiranje projekata u oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke, kao i za socijalne i humanitarne projekte.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, sedmo prolećno kolo

Sve se više zakuvava prvenstvena trka u okviru Prve beogradske lige grupa C. Kao lideri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *