petak , 26 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Veliko interesovanje mladih za preduzetništvo

Veliko interesovanje mladih za preduzetništvo

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević i direktorka Naučno-tehnološkog parka Gordana Danilović prisustvovali su danas prvoj fazi projekta „Takmičenje za najbolju start-ap ideju” pod nazivom „Beogradska akademija preduzetništva”, koja se zbog velikog interesovanja održava dva dana.

Petronijević je istakao da se ovo takmičenje održava po prvi put u Beogradu, a kroz „Beogradsku akademiju preduzetništva” više od 250 studenata i srednjoškolaca dobiće potrebne obuke iz start-apa, naučiti kako se pravi biznis-plan i kako da svoju ideju na najbolji način prenesu na papir. Ocenjivaće ih stručnjaci iz privatnog sektora. Upoznaće se i sa radom različitih kompanija u NTP-u.

– Zbog velikog interesovanja produžili smo rok za prijavljivanje najboljih start-ap ideja do 10. aprila preko „Beokom servisa”. Pored toga što mlade ljude učimo da prave svoj biznis-plan, oni ovde imaju i direktan kontakt sa privatnim poslodavcima. Želimo da mladi ljudi ostanu u Beogradu, u Srbiji, i zato im nudimo i novac u saradnji sa privatnim kompanijama, kao i prostor, jer je jedna od nagrada besplatno korišćenje prostora u Naučno-tehnološkom parku u trajanju od godinu dana, a za najbolju preduzetničku ideju dajemo lokal na teritoriji Beograda, za koji 24 meseca neće plaćati kiriju – rekao je Dragomir Petronijević.

Događaju su prisustvovali predstavnici Univerziteta u Beogradu, Grada Beograda, Saveta za zapošljavanje, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kompanije NIS, Udruženja građana „Moj heroj” i drugi.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *