četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Vesti / Bolji uslovi za pacijente

Bolji uslovi za pacijente

Profesor dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja boravio je u radnoj poseti Domu zdravlja gde je sa rukovodstvom  ove ustanove razgovarao o mogućnostima za unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga.

Državni sekretar Vemić, predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić i narodna poslanica Nataša Jovanović, obišli su sve službe mladenovačkog Doma zdravlja. Održan je prošireni kolegijum sa rukovodstvom Doma zdravlja i Specijalne bolnice za interne bolesti kako bi se razmotrili problemi sa kojima se građani Mladenovca suočavaju prilikom zdravstvenog zbrinjavanja.

Sumirajući rezultate obilaska Doma zdravlja, Vemić je rekao da određene grane, kao što je kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku i rendgen kabinet rade u dosta neuslovnim prostorima i da će se raditi na prevazilaženju tog problema. Ne mogu da govorim o ocenama, mogu da kažem da su kolege lekari i medicinske sestre izuzetno ljubazni i predusetljivi i da čine maksimalne napore da pruže što bolju uslugu u postojećim uslovima. Uvek sam strog po pitanju ocenjivanja, pa ću reći da higijena koliko god da je dobra može da bude i bolja, a ono što svi možemo da pružimo je ljudska, topla reč na prijemu pacijenata u bilo koji nivo zdravstvene zaštite – rekao je Vemić.

Izmene dva zakona, Zakona o zdravstvenoj zaštiti i Zakona o zdravstvenom osiguranju , biće izglasana do kraja godine čime će, prema Vemićevim rečima, kopletan zdravstveni primarni, sekundarni i tercijalni sektor biti vraćeni na jedinstven republički nivo.

– Ovo će sigurno omogućiti bolju organizaciju i vezu između Specijalne internističke bolnice i Doma zdravlja i čak razmišljamo o pravcu objedinjavanja te dve ustanove ali i o tome da napravimo, potencijalno, jedan novi zdravstveni centar za teritorije Mladenovca i Sopota.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *