četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Beograd gradi pijacu u Mladenovcu

Beograd gradi pijacu u Mladenovcu

Ukoliko do kraja godine gradska opština Mladenovac reši imovinsko – pravne odnose i raspiše konkurs za uređenje zelene pijace, grad Beograd će finansirati radove koji bi počeli u proleće sledeće godine, rekao je gradski menadžer Goran Vesić.

Predstavnici gradske opštine Mladenovac i uprave JKP „Pijace Mladenovac“ obišli su danas sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem, zelenu i robnu pijacu.

– Ako mene pitate, Mladenovac kao gradska opština ne zaslužuje da ime ovakvu pijacu. Jednostavno, ta pijaca mora da bude mnogo uređenija i bolja. Pričali smo o tome šta bi mogli zajedno sa opštinom da uradimo. Dogovor je da opština raspiše konkurs za uređenje nove pijace, da dođemo do rešenja koje neće biti previše skupo, a koje će biti funkcionalno. Mora da se razdvoje zelena pijaca od robne, da se uradi parking ispod pijace i da se uvede komunalni red.

Takođe, dogovor je da opština reši nerešene imovinsko-pravne odnose i ako sve to uradimo do kraja godine ta pijaca bi mogla da počne da se radi u proleće sledeće godine. To zavisi od ovih preduslova ali mislim da Mladenovac treba da ima modernu pijacu kakve postoje svuda u svetu.

Dobro je i za kupce i za prodavce da rade na jednoj uređenoj pijaci. Grad Beograd radi nekoliko pijaca po gradu, Kalenić, Paliulsku, na Senjaku i u Zemunu, sve njih pertveramo u moderne veletržnice i po tom modelu može da uredi i Mladenovačka pijaca – rekao je Vesić.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *