utorak , 5 марта 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Noć muzeja u 38 gradova Srbije

Noć muzeja u 38 gradova Srbije

Umetničko-produkcijska grupa „Noć muzeja” najavila je da će ovogodišnja „Noć muzeja” biti održana u 38 gradova i mesta širom Srbije u subotu, 20. maja. Najposećenija manifestacija u oblasti kulture, pod sloganom „Otvori oči u noći”, ove godine održava se četrnaesti put. Te večeri proslavi kulture pridružiće se 3.000 muzeja u 30 država Evrope.
Programski savet ovogodišnje „Noći muzeja” osmislio je temu ovogodišnje manifestacije, a to su velike i male revolucije, one koje su uticale na umetnost, ali i na živote ljudi. Ima za cilj da podstakne sećanje na revolucije prošlog veka, kao i da podstakne pojedinca da ih se seti u kontekstu novog doba.
„Noć muzeja” predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd. Prva „Noć muzeja” održana je u pet beogradskih muzeja i galerija i uspela je da animira više od 4.000 posetilaca. Za deset godina, taj broj narastao je na neverovatnih 500.000 ulazaka u muzeje na skoro 200 lokacija u više od 60 gradova i mesta širom Srbije.

Preporuka

Dva zlata u Tuzli za Mladenovac

Na Medjunarodnom karate turniru u Tuzli, koji je okupio 500 takmičara, karatisti KK Mladenovac su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *