četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Vesti / Beograd spašava Sava centar

Beograd spašava Sava centar

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović istakao je da „Sava centar“ u poslednje tri godine beleži rentabilnost u poslovanju, ali da su troškovi održavanja veoma visoki.

On je precizirao da su dugovi „Sava centra“ nasleđeni, kao i da se u obzir moraju uzeti troškovi održavanja. U tom slučaju je jasno da Grad mora da pronađe partnera, dodao je Mladenović.

– Nastavićemo da upravljamo „Sava centrom“ zajedno sa partnerom, jer on neće biti otuđen od gradske imovine, ali ćemo na taj način postaviti drugačije upravljanje, gde će partner investirati u obnovu objekta, stakala koja su dotrajala i gde imamo ozbiljan problem sa prokišnjavanjem i energetskom efikasnošću. Nadam se da ćemo ove godine odabrati strateškg partnera i ući u realizaciju projekta, a procene govore da je za obnovu potrebno oko pet godina. Jasno je da „Sava centar“ neophodan gradu, jer se bez njega ne može zamisliti ni kulturni, ni sajamski, odnosno kongresni život Beograda – rekao je Mladenović i dodao da je „Sava centar“ simbol grada koji moramo da očuvamo, kao i da će Grad nastojati to da učini bez uzimanja kredita, već uz partnertstvo sa zainteresovanim investitorom.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *