petak , 29 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Poljoprivrednici i udruženja u projektu Horizon 2020

Poljoprivrednici i udruženja u projektu Horizon 2020

 

Horizon 2020 пројекти: Први RECAP Webinar

 

Četvrtak, 20 april 2017. 12:00 – 14:00h

RECAP organizuje jedinstveni vebinar na kojem će se povesti diskusija o modernizaciji procedura koje se tiču primene Zajedničke poljoprivredne politike EU, a uz pomoć daljinske detekcije i IKT-a.

Satelitska tehnologija napreduje, a snimci su sve kvalitetnije rezolucije. Sateliti Sentinel omogućili su razvoj novih praktičnih rešenja jer sadašnji kapaciteti namenjeni poljoprivrednom sektoru su prevaziđeni.

Projekat RECAP za cilj ima da poboljša nadgledanje primene Zajedničke poljoprivredne politike EU kao i da čitav proces učini efikasnijim.

Osnovna ideja iza RECAP -a je da se kombinacijom sistema daljinske detekcije i moderne IKT platforme dobije jedinstveni alat za dostavu javnih usluga koji će omogućiti bolje uvođenje ekoloških propisa ZAP-a i koji je namenjen poljoprivrednicima, poljoprivrednim konsultantima, agencijama za agrarna plaćanja).

Kome je namenjen vebinar?

Dobrodošli su predstavnici EU i nacionalnih vlasti, agencije za agrarna plaćanja, poljoprivrednici i njihova udruženja, poljoprivredne stručne službe i poljoprivredni savetnici, agronomi, predstavnici akademskih institucija i istraživači u oblasti poljoprivrede IKT-a i daljinskog upravljanja, organizacije za zaštitu životne sredine, IKT kompanije, kompanije koje posluju u geo-informacionom sektoru.

Vreme: 12-14 časova

 

Izvor: Subvencije

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *