četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Sport / Odbojka / Jesenji derbi sa Partizanom
Na redu Partizan, odbojkaši Mladenovca u akciji

Jesenji derbi sa Partizanom

 

„Svi za jednog jedan za sve“ moglo bi se reći za odbojkaše Mladenovca. Rodjeni su u istom gradu, zajedno bili u vrtiću, u osnovnoj i srednjoj školi, vežbali u istom klubu i stigli nadomak Super lige. To su naši dečaci iz komšiluka. Dve godine, dva ranga. Ovo je drugi puta u 50 godina dugoj istroji mladenovačke odbojke, da stižemo ovako visoko. Ovog puta svakako i jedna prednost da su svih 15 dečaka Mladenovčani.

– Ova sezona nije jedna utakmica-započinje razgovor predsednik Radoslav Stojić. – U ovo prvenstvo smo ušli još u maju 2016. godine, prošlo je gotovo cela godina. Od priprema, obaveza prema savezu, sastanaka ovo je samo bio šlag na tortu. Sezona je bila dosta duga i naporna i za igrače i za mene, trebalo je to sve zatvoriti i organizovati, jer su i klubovi koji su u višem stepenu takmičenja, imali velike probleme, da odu na utakmicu, da ispoštuju sudjenje, da ispoštuju sve ostale obaveze. Sve su to stavke koje treba ispuniti, da bi se normalno takmičili. Kada se na kraju prvenstvo završi, ti neki problemi se zaborvljaju jer još uvek traje euforija. Svako je nešto rekao o odbojci, a ja koji sma od početka do kraja, moram das kažem neko svoje vidjenje, kako i šta smo mi radili predhodne godine.
– Na početku prvenstva očekivao se visok plasman Mladenovčana?
– Mogu da kažem da jeste. Znalo se da smo mi u ovoj ligi najkvalitetniji, da imamo znanje kvalitet i iskustvo, dečaci su dosta dugo zajedno i znalo se još napočetku da smo favoriti za to prvo ili drugo mesto. To su znali ljudi i u Odbojkaškom savezu, sam početak sezone, a i pauza izmedju dva dela uvek je problematična, neke ekipe pojačaju rad, druge se opuste. Uspeh iz prvog dela nas je malo uspavao. Onda je došao februar i dve utakmice na gostovanju i obe smo izgubili rezultatom 2:3. U Zaječaru je bila vrlo hladna dvorana, a mi nismo bili kompletni, Igrali smo bez Milosavljevića i Vićentijevića, u Leskovcu takodje loša igra, pa smo posle starta prolećnog dela, stigli do trećeg mesta. U to vreme ekipa je bila manje spremna, neki igrači su bili bolesni, pa smo shvatili da je đavo odneo šalu, dodali gas i u svim narednim utakmicama zabeležili pobedu. Pobedili smo i u derbijima Kruševac 037 i Zaslon. Ključna naša utakmica bila je u pretposlednjem kolu u Novom Sadu, tom smo pobedom i teoretski osvojili plasman u Prvu A ligu.
– Naša deca su u ovom prvenstvu ostvarila važan rezultat, Zaslon se oslanjao na igrače sa strane?
– To su ekipe koje se oslanjaju na dovodjenje igrača, igrači koji su došli sa strane, čim ih ne isplatiš oni se drugačije ponašaju. Ovo su dečaci sa kojima smo mi počeli sezonu. Kad smo počeli da pričamo o prošlom prvenstvu niko ništa nije tražio, nikome ništa nije obećano, njih je držalo jedno drugarstvo, ceo život su zajedno, ovde su od malih nogu, imali su potreban kavalite, to je bilo za neki početak i sa tim smo ušli u sezonu. Da kažem još jednom izuzetno su kvalitetni i dovoljno iskusni. Mi smo u Kupu igrali protiv ekipe Mladog Radnika iz Požarevca i izgubili 2:3, uz čudno sudjenje. Mladi Radnik je u ovoj sezoni ubedljivo osvojio prvo mesto i plasirao se u Super ligu. Igrao je sa Crvenom Zvezdom Super kup i takodje izgubio tesno 2:3, to znači da ovaj tim OK Mladenovca ima kvalitet za velike domete. Po završetku poslednje utakmice obukli smo majce sa natpisom: Mi smo svoje uradili a Vi? ovaj se natpis odnosio na sve mladenovčane koji mogu i žele da pomognu naš klub, da u Prvoj A ligi igramo važnu ulogu, da u derbiju sa Partizanomo napunimo Spoprtski centar, kvalitet sigurno imamo.
– Koliko imate podrške GO Mladenovac?
– Gradska opština Mladenovac i Sportski savez dali su punu podršku klubu. Kada dodju utakmice, a vi više ne razmišljate o prevozu i samom sudjenju, onda možete da se posvetite utakmicama. Moram da kažem i to, da je opština Mladenovac odbojci ovog proleća davala novac mimo zakona, mnogi bi sad upirali prstom u tu istu opštinu. Mi smo u klubu kao jedna porodica. Odrasli smo zajedno, sva su ova deca ponikla u našem klubu, imaju potencijala. Potrebno je za razliku od drugih klubova koji dovode igrače sa strane, samo malo više podrške. Verujem da će ovo opštinsko rukovodstvo i dalje pružati podršku klubu, jer je novi stepen takmičenja izuzetno kvalitetan i ne trpi improvizacije – jasan je Stojić.
Trener i kapiten ekipe Marko Radivojević zadovoljan je kako su saigrači odigrali prvenstvo?
– Imali smo i uspona i padova, spojili smo neke utakmice koje nismo trebali da izgubimo, na kraju se sve lepo vratilo. Imamo najviše bodova ali smo ipak drugi, jer je novi način bodovanja, gde je prva kategorija broj pobeda, pa tek onda broj bodova. Ostajemo na okupu i idemo u nove radne pobede. I do sada su svi igrači bili iz Mladenovca, ostaće ista ekipa, samo očekujemo da u sledećoj sezoni pojačamo rad i kako da izdržimo finansijski. Mi znamo da ćemo dati sve od sebe, kao što smo i do sada to radili – zadovoljan je Marko Radivojević koji je u proteklom prvenstvu bio kapiten ali i trener ove pobedničke ekipe.
Nemanja Lazarević uz igrački deo posla predvodi i mlade odbojkaše.
– Već nekoliko godina vodim mušku školicu odbojke, u početku sam radio sa devojčicama, od pre dve godine sam počeo da radim sa njima, u toj kategoriji trenira 25 dečaka. Oni su budućnost naše odbojke, ima tu dosta potencijala. Deca su talentovana za odbojku i naravno dobro su vaspitana. Niketić, koji sada igra za pionirsku reprezentaciju Srbije je ponikao u našoj školi. Na širem spisku te selekcije, bili su još dvojica naših igrača, zauzeli smo sedmo mesto od deset ekipa. Morali smo da ostvarimo bolji plasman, moralo je bolje sa dvojicom potencijalnih reprezentativca. Imali smo i poteškoća u pogledu odlaska na utakmice, kako su nas prozivali u gradu, pre svega na Stojića, koji je to izneo na svojim ledjima, možda već sledeće godine ta ekipa donese neku medalju – rekao je Lazarević.
Šampionske ambicji kluba u delo su pretvorili, predsednik Radoslav Stojić, Milan Jovanović koji je predsednik udruženja Drugih liga, doktor Dušan Avramović sa svojim dežurstvima na utakmicama i to bez nadoknade.
Takmičarski deo ekipe predovio je Trener i kapiten Marko Radivojević i igrači: Nenad Vasilić, Branislav Vuković, Momčilo Božić, Miloš Milisavljević, Stefan Đurić, Vladimir Marković, Nemanja Pavlović, Aleksandar Vićentijević, Nemanja Lazarević, Roman Mrinković, Novak Radovanović, Branislav Vuković, libero Matija Glišić, Marko Dančetović.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *