utorak , 23 априла 2024
Početna / Vesti / Smena na čelu Laste

Smena na čelu Laste

Dali će Lasta Mladenovac i u narednom periodu imati isti broj polazaka, ili će novi generalni direktor povećati broj linija, ostaje da se vidi. Uglavnom u najvećeg prevozničkog preduzeća u Srbiji došlo je do promene na čelo Laste. Umesto Bojana Bojanića, dosadašnjeg generalnog direktora, na čelo ovog saobraćajnog preduzeća postavljen je Veljko Vukobratović, koji je prethodno obavljao funkciju predsednika Nadzornog odbora SP „Lasta“.

Pored Vukobratovića, za izvršne direktore imenovani su i Predrag Mirčić i Nikola Šuljagić. Za novog predsednika Nadzornog odbora izabran je Dejan Radenković.

Navedene kadrovske promene izvršene su uz saglasnost Ministarstva privrede u Vladi Republike Srbije, kao predstavnika većinskog kapitala SP „Lasta“.

– Posebno ističemo da navedene kadrovske promene neće dovesti do bilo kakvih poremećaja u poslovanju SP „Lasta“ niti odnosa sa poslovnim partnerima, naša firma će nastaviti da nesmetano funkcioniše – poručio je Vukobratović.

Inače, ovu funkciju je pre Vukobratovića obavljao Bojan Bojanić, izabran 2015. godine i to nakon što je rukovodstvo zaključilo da je bilo neophodno obezbediti normalno funkcionisanje firme i omogućiti lakši put za privatizaciju „Laste“.

 

Podsećamo da je u toku i obnavljanje voznog parka novim češkim solo autobusima marke „SOR“ čijih 100 vozila bi trebalo da se nađe na „Lastinim“ linijama. Za sada je pristiglo njih 10, a ostatak se očekuje da će biti isporučen tokom ove i naredne godine.

 

Izvor: Blic

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *