petak , 19 априла 2024
Početna / Vesti / Mladenovac na začelju „ludog kamena“

Mladenovac na začelju „ludog kamena“

Cveta ljubav u Beogradu. Beograđani sve češće staju na ludi kamen, a sve ređe svoje bračne svađe završavaju razvodom, pokazuju podaci Sekretarijata za upravu – Sektor statistike.

U februaru 2017. godine na teritoriji prestonice sklopljeno je čak 446 brakova, što je za oko osam odsto više nego u istom mesecu lane (413), a skoro 50 odsto u odnosu na januar ove godine (305).
 Najviše ih je zaključeno u opštinama Voždovac i Novi Beograd, po 49, a za njima slede Palilula sa 48, Čukarica sa 45, Zemun sa 44… Najmanje novih mladenaca, prema podacima uvek pouzdanog Sekretarijata za upravu – Sektor statistike, imali smo u Sopotu (5), Barajevu (6) i Mladenovcu (7).
Posebno može da ohrabri podatak da je u februaru 2017. u Beogradu bilo 110 razvoda, što je mnogo manje nego istog meseca 2016. godine, kada ih je bilo čak 178.
Lane je tako Surčin bio jedina opština u kojoj nije bio raskinut nijedan brak u februaru, a sada je takav slučaj i sa Sopotom, Obrenovcem, Barajevom. Pa čak i sa najmnogoljudnijom opštinom u srpskoj prestonici – Novim Beogradom.

Najviše nesrećnih brakova koji su ipak završeni razvodom, za koje bismo mogli da kažemo da su samo izuzetak koji potvrđuje pravilo, tokom februara 2017. bilo je u opštinama Palilula (22) i Zvezdara (20).

VIŠE UMRLIH NEGO ROĐENIH

Vitalna statistika i u februaru je, nažalost, pokazala negativne tendencije. Drugog meseca ove godine u Beogradu su rođene ukupno 1.743 bebe, ali je zato zabeležena smrt 1.979 ljudi.

 

Izvor: Blic

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *