petak , 19 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Gak razgovarao sa svim direktorima

Gak razgovarao sa svim direktorima

 

Grad Beograd spremno dočekuje ovogodišnji početak upisa dece u predškolske ustanove, izjavio je danas v.d. sekretara Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Razgovarao sam sa svim direktorima predškolskih ustanova, pozvao ih da jasno istaknu kriterijume i detaljno informišu roditelje kako bi sve prošlo bez problema. Hoćemo da sve bude transparentno. Broj mesta je veliki problem, ali ćemo jakom kontrolom da eliminišemo neregularnosti – poručio je Gak gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pink uoči početka upisa u ponedeljak.

On je istakao da najveće beogradske opštine imaju i najveći problem sa nedostatkom mesta, ali da će se on rešavati analizom situacije u svakoj opštini pojedinačno.

– Mrežom škola odnosno adaptacijom delova škola u prostor za predškolce i rešavanjem imovinsko-pravnih problema na lokacijama gde se može graditi očekujem još oko 2.000 mesta – rekao je Gak.

Gak je zaključio da se smanjenjem cene usluga vrtića i refundiranjem dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima stvorio veći pritisak na broj mesta, ali da će se to rešavati korak po korak.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Lokalni izbori u Mladenovcu 02. juna

Konačno je završena saga oko lokalnih izbora u Srbiji. Danas je predsednica Skupštine Srbije, Ana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *