utorak , 23 априла 2024
Početna / Vesti / Od danas upis u naše vrtiće

Od danas upis u naše vrtiće

 

U sedamnaest beogradskih predškolskih ustanova danas počinje predaja zahteva za oko 7.000 slobodnih mesta u radnoj 2017/2018. godini. Upis mališana trajaće do 19. maja, dok će preliminarne liste upisane dece biti istaknute 12. juna. Žalbe roditelja upisne komisije razmatraće do kraja juna, posle čega će biti poznate konačne liste za 5.115 mesta u jaslama, 1.537 mesta u vrtićima i 229 mesta za produženi boravak predškolaca, mimo obavezna četiri sata boravka za sve predškolce.

Vršilac dužnosti sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak istakao je da će se broj slobodnih mesta sigurno povećati, budući da predškolskim ustanovama sekretarijat može odobravati zahteve za dodatnih do 20 odsto više mesta tamo gde je moguće, ali će se nalaziti i drugi načini.

– Razmatramo koje je već postojeće vrtiće moguće proširiti i koje škole prenameniti, ali i gde je moguće graditi nove vrtiće kako bismo omogućili veći broj slobodnih mesta i što manju listu čekanja – rekao je Gak.

On je poručio roditeljima da se na vreme informišu šta im je potrebno od dokumentacije za upis dece, te da iskoriste mogućnost elektronskog podnošenja zahteva kako bi se izbegle gužve.

Gak je pozvao i direktore predškolskih ustanova na odgovornost i transparentnost u pravljenju lista.

– Pojačaćemo kontrole. Pritisak na slobodna mesta je velik, budući da se broj zahteva duplirao poslednjih godina, ali ovaj proces mora biti fer i po utvrđenim kriterijumima – naglasio je Gak.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *