subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Dan pobede u Beogradu

Dan pobede u Beogradu

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali položio je danas venac na Groblju oslobodilaca Beograda u okviru centralne državne ceremonije obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. Osim ambasadora i predstavnika ambasada Rusije, Belorusije, Azerbejdžana, Ukrajine i Kazahstana, venac je položio i Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i predstavnici boračkih udruženja i građani.

– Srbija danas obeležava Dan pobede nad fažizmom, velike pobede nad zlom i mržnjom, i dan kada smo izvojevali svoju slobodu. Treba da budemo ponosni i uzdignute glave jer imamo priliku da živimo u slobodnom svetu koji su nam u amanet ostavili naši preci – rekao je Mali.

Gradonačelnik je naveo i da se Srbija danas na drugačiji način bori – jakom ekonomijom, novim fabrikama, novim radnim mestima, kilometrima auto-puteva i železnica, novim školama i bolnicama.

– To je jedini način da sačuvamo uspomenu na milione onih koji su svoje živote dali da bismo mi živeli slobodno i da bi naša deca imala budućnost – naveo je gradonačelnik.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je da su Srbija i srpski narod uvek bili na „boljoj” strani sveta i tamo gde je sloboda.

– Srbija nikada nije čekala da neko drugi odluči za koje vrednosti će se boriti i za koje će živeti, kao što ni u Drugom svetskom ratu nije čekala da vidi kome će biti naklonjena ratna sreća. Uvek je među prvima bila na strani slobode i stvaranju boljeg i pravednijeg sveta – rekao je Vulin, dodajući da naša zemlja treba da bude ponosna na svoju prošlost i zato može da veruje da će imati dobru budućnost.

Ministar je podestio i na to da naša zemlja neće dozvoliti da se istorija prekraja, kao ni to da fašizam ponovo oživi. Svoje mesto u svetu zaslužila je svojom upornom borbom za slobodu, što je zalog budućim gereracijama, istakao je Vulin.

Venci su položeni i na Spomenik crvenoarmejcu.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *