četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Vesti / Pravnici na poslu

Pravnici na poslu

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević otvorio je danas Sajam zapošljavanja, volontiranja i aktivizma „Pravnici na poslu”, koji se održava na Pravnom fakultetu od 9. do 11. maja, pod sloganom „Choose your career”.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd se aktivno uključio u organizaciju i rad na projektima Pravnog fakulteta, a osnovni cilj je da se mladi ljudi zadrže u zemlji i ne odlaze u inostranstvo po završetku studija.

– Savet za zapošljavanje Grada Beograda, Nacionalna služba za zapošljavanje, Fond za razvoj, Razvojna agencija Srbije, kao i gradski sekretarijati, naročito Sekretarijat za privredu, svi se trudimo da kao tim budemo u direktnom kontaktu sa vama. Mi imamo sve bolje i bolje generacije koje izlaze sa Beogradskog univerziteta, a naš posao je da napravimo uslove da ih zadržimo u ovom gradu. Zato se trudimo da direktno komuniciramo sa vama, zato vas slušamo i trudimo se da zajednički organizujemo projekte – istakao je Petronijević obraćajući se studentima.

On je dodao da su danas na sajmu, pored drugih predstavnika poslodavaca, i gradsko i republičko pravobranilaštvo, koji će ponuditi plaćenu praksu.

– Tu ćete moći da se susretnete sa realnim problemima koje rešavaju pravnici na dnevnom nivou i to su mesta gde ćete steći određena znanja i veštine koje će vam sutra pomoći da se lakše zaposlite – rekao je Petronijević, podsetivši da Grad Beograd ima sjajnu saradnju sa Beogradskim univerzitetom na projektu „Bg praksa”.

On je rekao da studenti za rad na praksi treba da budu nagrađeni za nova rešenja i trud i posavetovao ih da rade na sebi jer znanje i veštine niko ne može da im oduzme.

Profesor Miloš Živković je podsetio da je ovo drugi po redu sajam i da se Pravni fakultet na ovaj način trudi da unapređuje svoj rad jer ovakva manifestacija omogućava studentima da budu u kontaktu sa budućim poslodavcima i da prenesu znanje iz teorije u praksu.

Siniša Knežević iz Nacionalne službe za zapošljavanje istakao je da studenti kada izađu sa fakulteta treba da pokušaju da ovladaju svim dodatnim znanjima i veštinama koja će im biti najbolja preporuka da dođu do posla.

– Nacionalna služba i u Beogradu i u Srbiji organizuje sajmove zapošljavanja, a i ovo je divna prilika da vi vidite šta vas očekuje i da pokušate da se na najbolji način predstavite kod poslodavca – naglasio je Knežević.

Organizator Sajma zapošljavanja, volontiranja i aktivizma „Pravnici na poslu” je ELSA –Evropsko udruženje studenata prava, a sajam se sastoji i iz radionica i panel diskusija, čija tema je izabrana na osnovu ankete koja je sprovedena među studentima.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *