subota , 20 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Tolerancija jedan mesec

Tolerancija jedan mesec

 

Dugovanja beogradskim predškolskim ustanovama za boravak dece u vrtićima smanjena su za 65 miliona dinara od početka godine, izjavio je danas v.d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Roditelji osećaju signal grada da razumemo njihove potrebe i zbog toga mi ne pada na pamet da decu zbog neplaćenog jednog meseca izbacujemo iz vrtića – rekao je Gak gostujući u Jutarnjem programu Studija B.

On je istakao da je takva inicijativa potekla od predstavnika Zaštitnika građana, ali je sekretarijat to odbio i dodao da je tri meseca tolerancije „sasvim korektno”.

– To nam je već dalo rezultat jer smo ukupan dug, koji je u decembru iznosio 220 miliona dinara, sada smanjili – poručio je Gak.

On je najavio i da će ovaj sekretarijat ubuduće rigorozno kontrolisati sve usluge koje deca dobijaju u vrtićima. Tako je, kako je istakao, pre nekoliko dana raskinut ugovor sa jednom kompanijom koja je dopremala meso u vrtiće budući da, kako je rekao, „nije bio zadovoljan kvalitetom, a deca moraju da dobiju samo najbolje”.

Kada je reč o upisu u predškolske ustanove koji je u toku, Gak je istakao da za sada sve protiče u najboljem redu, da nema nijedne pritužbe, ali da je pritisak na slobodna mesta ogroman, budući da je u prvoj nedelji upisa samo elektronski podneto više od 5.000 zahteva.

– Jako je bitno da sve bude transparentno. Ovaj proces mora da bude fer i pošten – zaključio je Gak.
Podnošenje zahteva za upis u beogradske vrtiće u 17 predškolskih ustanova traje do 19. maja, a preliminarna lista upisane dece biće objavljena 12. juna.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, sedmo prolećno kolo

Sve se više zakuvava prvenstvena trka u okviru Prve beogradske lige grupa C. Kao lideri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *