petak , 19 априла 2024
Početna / Vesti / Komemoracija povodom smrti Saše Vićentijevića
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komemoracija povodom smrti Saše Vićentijevića

 

Komemoracija preminulom članu Veća gradske opštine Mladenovac, Saši Vićentijeviću, održana je danas u Velikoj sali opštine Mladenovac. Komemoraciju je orgaznizovala gradska opština Mladenovac.

Na današnjem komemorativnom skupu, rodbina, kolege, prijatelji i sugrađani oprostili su se od Saše Vićentijevića koji je preminuo 23. maja u 47 godini u Mladenovcu. Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je da je odlaskom Saše Vićentijevića naš grad izgubio mnogo.

– Uvek je teško i nezahvalno život jednog čoveka pretvoriti u nekoliko rečenica ali bez ikakve sumnje znam da delim mišljenje svih nas kada kažem da smo odlaskom našeg Saše Vićentijevića izgubili vrednog saradnika i iskrenog prijatelja koji sebe nije štedeo ni u poslu ni u prijateljstvu.

Saša je 2015. godine prihvatio dužnost i obavezu člana Privremenog organa i to u vremenu kada je opštini bilo najteže, kada smo zajedno radili po ceo dan na održavanju sistema koji je bio pred raspadom, Saša je davao celog sebe kao i u svemu što je radio u životu.

Donosili smo puno teških odluka, kada sam ga pitao Sale da li radimo pravu stvar, rekao mi je, šefe radimo časno i pošteno, najbolje što znamo i umemo.

altSa istom voljom i predanošću nastavio je posao na mestu člana Veća gradske opštine Mladenovac. Svi smo mnogo izgubili, porodica je izgubila siguran oslonac, dobrog i brižnog muža i oca, mi smo izgubili prijatelja, poštenog i vrednog kolegu, a naša opština izgubila je čoveka koji je iskreno radio za opšte dobro, za bolji život naših građana. U svoje lično ime i u ime građana Mladenovca, porodici i rodbini Saše Vićentijevića želim da izjavim saučešće. Neka mu je večna slava i hvala i obećavam da ćemo i dalje ići njegovim putem i da ga nećemo zaboraviti.

Miloš Berisavac, član Skupštine Sportskog saveza Mladenovca, rekao je da je Saša Vićentijević bio predani sportski radnik.

– Saša Vićentijević je neko koga poznajem ceo život, pošto mu je majka iz Markovca. Imao je dve ljubavi što se tiče sporta, to je basket i tenis. Igrali smo basket na ulici od malih dana, a čuo sam da je pre mesec dana igrao basket sa drugovima. Konačno je 2005. godine realizovao ideju da se osnuje omladinski Teniski klub Mladenovac. Časno i predano je vodio taj klub koji je bio član svih foruma i imao takmičare na svim nivoima tamkičenja. To je jedan veoma organizovan klub iz kojeg je proizašao jedan takmičar, to je njegova ćerka Nina koja se vrlo uspešno takmičila do povrede ali je ostala u tenisu i ima svoju trenersku školu. Bio je član Sportskog saveza, uvek otvoren i konstruktivan, jednom rečju pravi čovek. Hvala mu za sve što je učinio za sport u Mladenovcu.

U ime stranke Jedinstvena Srbija, od Saše Vićentijevića se oprostio Miloš Stojanović, predsednik opštinskog odbora stranke.

– Dobri moj Vićo, godinama si se kao najbolji među nama borio za jedan pravedan i domaćinski Mladenovac. Tvoja smirenost, smisao za šalu, davala nam je snage kad nam je bilo najteže. Ti si neko na koga niko i nikada nije mogao da se naljuti. U ovim teškim vremenima kada su očekivanja velika, a mogućnosti tako male, ti si neko ko nam je ulivao nadu i nije dozvolio da pokleknemo. Tvoje reči, samo napred i glavu gore, ostaće zauvek uspisane u našim srcima da nas bodre. Ti si bio, dobri moj Vićo, ne samo neprocenjiva karika u našoj borbi već i jedan od najboljim ljudi koje sam znao i budi siguran da dok je nas da ćemo te pamtiti i spominjati. Bio si prijatelj i podrška, malo je danas takvih. Sad odlaziš ali tvoje ima ostaće upisano zlatnim slovima u istoriji Jedinstvene Srbije u Mladenovcu. Odlaziš među anđele, neka te oni sada čuvaju i Bog neka ti dušu prosti – rekao je Stojanović.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *