petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Mladi su lice Svete Srbije

Mladi su lice Svete Srbije

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović prisustvovao je danas, sa vladikom Arsenijem na Adi Ciganliji četvrtom po redu Sportskom Sobranju Svete Srbije. Sportska tema ovogodišnjeg Sobranja je atletika, a ovaj događaj okupio je veliki broj dece i poznatih ličnosti.

–    Sportsko Sobranje je predivna sportska i duhovna manifestacija koju Grad Beograd podržava iz godine u godinu. Veliki je broj dece i odraslih koji učestvuju u svim događanjima i to nam daje nadu da, verujući u boga i ljubav i pravilno vaspitavajući našu omladinu činimo dobro celom društvu. Naravno, želimo i da kroz igru i dobro raspoloženje osete pozitivnu atmosferu koja će im pomoći da postanu i dobri ljudi. Sve to činimo unoseći pravoslavni  duh i veru u Hrista i pravo je zadovoljstvo danas ovde videti veliki broj dece i njihove roditelje koji vole sport i rekreaciju – rekao je Andreja Mladenović.

Predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić izrazio je zadovoljstvo četvrtim susretom i naglasio važnost razvijanja sporta, porodice, tradicije i zajedništva.

–    Sobranje se trudi da sve njihove sportske manifestacije budu besplatne i na tome im veliko hvala. Opština je tu da sa svoje strane pomogne, da takođe omogući besplatne programe i sve više dece uključi u sportske aktivnosti, čime istovremeno i delimo sve vrednosti koje promoviše i Sobranje Svete Srbije – rekao je Kolarić.

U prethodne tri godine Sportsko Sabranje je od jednodnevne postao dvodnevna manifestacija koja je uspela da okupi preko 70.000 dece, koja su kroz raznovrsne sadržaje i programe, imala priliku da aktivno učestvuju u saznajnom procesu harmoničnog vaspitanja koje sprovodi krovna organizacija Pravoslavnog Sportskog Udruženja „Sveti Srb i ja”. Ova organizacija od 2013. godine, kroz pedagoško-trenažni proces košarke, fudbala, odbojke, planinarske sekcije i drugih aktivnosti vodi računa o sportskom i duhovnom razvoju preko 500 dece sportista.

Na sportskim terenima postavljeno je preko 45 sportskih stanica na kojim će deca posetioci mogu da se upoznaju sa sportskim i kreativnim znanjima kao što su atletika, fudbal, košarka, odbojka, streličarstvo, viteške discipline, gimnastika, tenis, veslanje, golf, penjanje na veštačku stenu, fitnes i druge discipline.
 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *