petak , 29 марта 2024
Početna / Sport / Ostali sportovi / Beograd domaćin Svetskog kupa

Beograd domaćin Svetskog kupa

Beograd će početkom juna biti domaćin najvećoj manifestaciji u igri na vodi. Svetski kup u kajaku i kanuu sprint biće održan od 1. do 4. juna, a Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore od 22. do 25. juna na Adi Ciganliji.

Takmičenja se realizuju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za privredu, Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima i Turističke organizacije Beograda.

Na Svetskom kupu učestvovaće takmičari iz više od 60 zemalja iz celog sveta sa oko 1.000 takmičara. Takmičenje počinje u četvrtak, kvalifikacijama u konkurenciji parakajakaša. Drugog dana takmičenja u prepodnevnom programu veslaće se kvalifikacije u disciplinama na 1.000 i 500 metara, dok će u poslepodnevnom programu, osim kvalifikacija na 500 metara biti veslane i kvalifikacije na 200 metara.

U subotu se u prepodnevnom programu veslaju prva finala, dok će se u poslepodnevnom delu veslati polufinala na najkraćoj deonici, kao i kvalifikacije na 500 metara u grupnim čamcima.

Nedelja je u potpunosti rezervisana za finala: u prepodnevnom programu veslaće se trke na 200 i 500 metara, dok će se u poslepodnevnom programu veslati trke na 5.000 metara, koje se veslaju na kružnoj stazi.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *