petak , 29 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Sekretarijat dodelio 35 subvencija za mehanizaciju

Sekretarijat dodelio 35 subvencija za mehanizaciju

 

Vršilac dužnosti sekretara za privredu Milinko Veličković potpisao je danas u zgradi Gradske uprave ugovore za dodelu podsticajnih sredstava za poljoprivrednu mehanizaciju (traktore) sa 35 korisnika ove subvencije. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pomoćnik sekretara Savo Pavičić.

Kako je objasnio Veličković, u pitanju je subvencija od 80 odsto iznosa za kupovinu traktora, dok su poljoprivredni proizvođači, nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, učestvovali sa 20 odsto iznosa.

– Maksimalni iznos koji je grad davao po jednoj subvenciji je 1,6 miliona dinara. Poljoprivrednici su veoma zadovoljni ovim podsticajima, a mi im na ovaj način pomažemo da ostanu na selu, da od svog rada pristojno žive i razvijaju svoj biznis. Ovo se pokazalo kao primer dobre prakse, te zbog toga smatramo da bi sa subvencionisanjem trebalo ne samo nastaviti već te iznose i povećavati. Trudićemo se da u godinama koje dolaze podsticajna sredstva budu veća, kako bismo privrednicima olakšali poslovanje u finansijskom segmentu – objasnio je Veličković.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je preko Sekretarijata za privredu u ovoj godini opredelio 120 miliona dinara subvencija za poljoprivredu, od čega je 39 miliona za nabavku poljoprivrednih mašina – traktora, 50 miliona za voćarstvo i povrtarstvo za nabavku plastenika, protivgradnih mreža i sistema za zalivanje. Za stočarstvo, dodao je Veličković, opredeljeno je 19 miliona dinara za nabavku junica i osam miliona dinara za opremu za pčelarstvo.

Poljoprivrednici, koji su danas potpisali ugovore za dodelu podsticajnih sredstava, zahvalili su Gradu Beogradu i Sekretarijatu za privredu na ovoj pomoći, za koju kažu da je veoma važna za svakog poljoprivrednog proizvođača.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *