četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Protivgradna zaštita prioritet

Protivgradna zaštita prioritet

 

U cilju pomoći lokalnoj zajednici u zaštiti poljoprivrednih useva i drugih materijalnih dobara od grada, u Topoli je osnovano Udruženje građana „Protivgradna zaštita opštine Topola“. Akciji prikupljanja sredstava za kupovinu protivgradnih raketa do sada su se odazvale Mesne zajednice Ovsište sa prikupljenih oko 92.000 dinara i Vinča sa 175.000. Sredstva za kupovinu raketa prikupljaju i druge Mesne zajednice. Udruženje je otvorilo i tekući račun tako da se u akciju mogu uključiti i građani i organizacije koje prepoznaju značaj ove vrste zaštite.
Iz opštinskog budžeta je za kupovinu 20 protivgradnih raketa izdvojeno 768.000 dinara. One su početkom maja raspoređene na protivgradne stanice. Opština ima nameru da finansira kupovinu bar još 30 raketa. Podsetimo da cena jedne rakete sa PDV-om iznosi 38.400 dinara.
Branjena površina od grada za područje opštine je 35.700 hektara. Od pomenute površine samo poljoprivredna iznosi 27.915 hektara što dovoljno govori o važnosti protivgradne zaštite. Prema tome, prikupljanje sredstava preko Udruženja biće od značajne koristi kako bi se u što većoj meri branilo nebo iznad Topole, a time i zaštitili poljoprivredni usevi i ostala materijalna dobra građana.
Tekući račun Udruženja „Protivgradna zaštita opštine Topola“ glasi: 160-462693-67 kod Bance Intesa.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *