sreda , 24 априла 2024
Početna / Vesti / Skupština grada u sredu

Skupština grada u sredu

 

Sednica Skupštine grada, 39. po redu, zakazana je za sredu, 7. jun, u 10 časova, a pred odbornicima će se, između ostalog, naći Predlog odluke o izmeni Odluke o pridruženom članstvu Grada Beograda Asocijaciji gradova „Eurocities”, kao i Predlog odluke o uspostavljanju saradnje između Beograda i Šangaja.

Odbornici će odlučivati o Predlogu odluke o usvajanju projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju komunalne delatnosti javnog prevoza putnika na teritoriji grada, kao i o Predlogu programa suzbijanja ambrozije sa neuređenih površina.

Pred odbornicima je i Predlog rešenja o dodeli naziva parku na teritoriji Novog Beograda – Park Republike Argentine, kao i Predlog odluke o podizanju spomen-biste Vuka Bojovića.

Odbornici će odlučivati i o Predlogu odluke o obezbeđivanju uslova za uređivanje, unapređenje i zaštitu građevinskog zemljišta i realizacije srednjoročnih i godišnjih programa uređivanja građevinskog zemljišta, Predlog odluke o utvrđivanju doprinosa za uređivanje građevinskog zeljišta, izmene i dopune Odluke o postavljanju stanica za iznajmljivanje bicikala na teritoriji grada, Izmena Odluke o Gradskoj upravi i Predlog odluke o ukidanju Osnovne škole „Stari grad”.

Na dnevnom redu su i Predlog odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice, Predlog odluke o o javnim parkiralištima, o oglašavanju na teritoriji Beograda, kao i Predlog odluke o načinu, kriterijumima i merilima za izbor projekata od javnog interesa koje realizuju udruženja u oblasti zaštite životne sredine koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada.

Na dnevnom redu biće i Predlog plana generalne regulacije građevinskog područja sedišta jedinice lokalne samouprave opština Grocka, Palilula, Zvezdara i Voždovac, Predlog plana detaljne regulacije za proširenje tramvajske mreže na Novom Beogradu u zoni Depoa, kao i niz predloga odluka o izradi plana detaljne regulacije za pojedine delove grada.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *