petak , 26 априла 2024
Početna / Privreda / Milijardu dinara za Petar Drapšin

Milijardu dinara za Petar Drapšin

 

Mladenovački Petar Drpašin, godinama dika Mladenovca, doživeo je sudbinu velikih sistema u metalskoj industriji. Sve fabrike u okviru Koncerna otišle su u stečaj. Fabriku Alata preuzela je na neki način država. Najjača i najbrojnija celina oduvek je bila Fabrika cilindarskih skolopova/Klipovi/. U poslednje vreme za Petar Drapšin najviše je bio zainteresovan Beloruski investitor Belavtogaz, koji već šest godina pokušava da udje u Petar Drpšin. Nedavno je boravio u Mladenovcu i razgovarao sa čelnicima GO Mladenovac.

Na inetrenet sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika oglašena je prodaja firme „Koncern Petar Drapšin ad Fabrika cilindarskih sklopova-M“ doo u stečaju. Javno otvaranje ponuda održaće se 5. jula 2017. godine u 11.00 časova.

Procenjena vrednost „Drapšina“ je 1.059.017.002,45 (8.632.113 evra). Zainteresovani kupci moraju uplatiti depozit u iznosu od 211.803.400,49 dinara.

Kako se navodi u oglasu procenjena vrednost nije minimalno prihvatljiva vrednost, niti je na ma koji drugi način obavezujuća ili opredeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponude. Ukoliko najviša dostavljena ponuda iznosi manje od 50% od procenjene vrednosti predmeta prodaje, stečajni upravnik je dužan da pre prihvatanja takve ponude dobije saglasnost odbora poverilaca svih šest stečajnih dužnika.

Kompanija koja je do sada pokazala najviše interesovanja za kupovinu „Drapšina“ je Beloruska firma „Belavtogaz“, čiji predstavnici su krajem marta posetili opštinu Mladenovac.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *