ponedeljak , 4 марта 2024
Početna / Sport / Besplatan bazen jednom nedeljno

Besplatan bazen jednom nedeljno

 

Sekretarijat za sport i omladinu i u ovoj školskoj godini nastavlja sa realizacijom besplatnih  programa za vreme letnjeg raspusta za učenike osnovnih i srednjih škola od 21. juna do 31. avgusta, a vaučeri kojima se ostvaruje pravo na besplatnu školu plivanja deliće se do 19. juna, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Sa vaučerom, koji mogu dobiti svakog radnog dana od 10 do 15 časova u Sekretarijatu za sport i omladinu, Kraljice Marije 1, učenici se prijavljuju direktno klubu čiji se podaci nalaze na vaučeru, koji će ih evidentirati i rasporediti u grupe.

Svi zainteresovani učenici uzrasta od 7 do 18 godina moći će u letnjim danima da provedu slobodno vreme u sportskim centrima, gde im se pruža mogućnost da nauče da plivaju, a onima koji su već savladali tu veštinu da uživaju u ovom sportu. Učenici će moći da učestvuju u letnjim kampovima sa raznovrsnim sportsko-rekreativnim programima i kreativnim radionicama.

– Cilj besplatnih programa je da se svoj deci, bez obzira na materijalni status, omogući bavljenje sportom, sticanje zdravih životnih navika i promena sedelačkog načina života. Deca bi trebalo da aktivno provode slobodno vreme u društvu vršnjaka i savladaju nove veštine –  rekao je za Beoinfo Zoran Jovanović, v. d. sekretara za sport i omladinu.

Prema njegovim rečima, interesovanje za sve sportske programe  je veliko, pa je iz tog razloga preporučeno da se zainteresovani učenici što pre prijave organizatorima pošto je broj mesta ograničen. Potrebno je da učenici sa sobom ponesu sportsku opremu prilikom odlaska na željeni program.

Školarci mogu da se prijave za letnje kampove u kojima će se održavati škole rukometa, odbojke, košarke, stonog tenisa, džudoa, tekvondoa, plesa, ritmičke gimnastike,  fitnesa i ostali  raznovrsni sportsko-rekreativni i kreativni programi.

Programe organizuju Gradski centar za fizičku kulturu, Sportski centar „Olimp – Zvezdara”, Sportsko-rekreativni centar „Ljubomir Ivanović Gedža”, Sportski centar „Voždovac”, Sportsko-rekreativni centar „Pionirski grad”, „Surčin”, JP „Ada Ciganlija”, Voždovački centar „Šumice”.
Biće organizovani i brojni programi za decu sa različitim oblicima invaliditeta. Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni kamp, kao i rekreativno plivanje, a Sportsko udruženje LIX organizuje sportski kamp za decu sa autizmom i teškoćama u razvoju, dok će na hipodromu Konjičko udruženje „Potkovica” realizovati kamp pod nazivom „Budi vitez”.

Pored ovih sportsko-rekreativnih programa, beogradski sportski centri „Tašmajdan”,  Zavod za sport i medicinu sporta RS „Košutnjak”, „Olimp – Zvezdara”, „Banjica” (Vaterpolo klub „Partizan”, „Novi Beograd”, „Mladenovac”, obezbediće  jednom nedeljno učenicima osnovnih i srednjih škola u Beogradu besplatno korišćenje bazena tokom celog letnjeg raspusta. Većina bazena počinje sa ovim programom od  kraja juna ili početkom jula i traje do 31. avgusta.

Detaljne informacije o programima, organizatoru, mestu, terminima mogu se pronaći na sajtu Grada Beograda www.beograd.rs.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Besplatna obuka Matematike i Srpskog za fakultet

Gradska opština Mladenovac finansira besplatnu obuku srednjoškolaca koji žele da polažu za upis na fakultat. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *