subota , 20 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Kulturno leto najbogatije do sada

Kulturno leto najbogatije do sada

 

Beogradski letnji festival, pod sloganom „Leti kulturno”, biće održan od 23. juna do 23. jula, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je značaj ove manifestacije, koja se po 26. put održava u glavnom gradu i koja na pravi način odražava duh srpske prestonice. On je najavio bogat program, sa nikad većim brojem kulturnih dešavanja.

– Strategija je da se iz godine u godinu ulaže više sredstava u manifestacije kojima je Grad Beograd osnivač. Od novca iz ušteda, ove godine je u Belef uloženo 30 odsto više sredstava nego protekle, zbog čega imamo i bogatiji program – naveo je Mali i pozvao Beograđane i goste prestonice da posete ovogodišnji Belef.

On je podsetio da će na festivalu, između ostalih, nastupiti Bajaga i Instruktori, Sanja Ilić i Balkanika, ali i gosti iz Indije sa nekoliko programa, zbog čega je zahvalio ambasadi te zemlje u Srbiji.

Umetnički direktor festivala Aleksandar Ilić takođe je pozvao građane da deo leta provedu na Belefu, uz veoma bogat i raznolik program. On je izrazio zadovoljstvo da se posle dugo vremena umetnička igra, performans, kao i veliki broj izložbi vraća na festival. Takođe je dodao da će se program odvijati na nekoliko lokacija, poput SKC-a, Narodnog pozorišta i Kuće legata.

Događaju su prisustvovali vršilac dužnosti sekretara za kulturu Ivona Jevtić, Momčilo Bajagić Bajaga, čiji će sastav zatvoriti 26. Belef, i ambasadorka Indije u Beogradu Narinder Čauhan.

Program i satnica festivala, kao i cene ulaznica, od kojih su mnoge besplatne, mogu se videti na sajtu organizatora www.belef.rs/www.cebef.rs

 

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, sedmo prolećno kolo

Sve se više zakuvava prvenstvena trka u okviru Prve beogradske lige grupa C. Kao lideri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *