petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Medijima dostupni rezultati o zagadjenosti Beograda

Medijima dostupni rezultati o zagadjenosti Beograda

 

Na zahtev Gradskog štaba za vanredne situacije od 9, juna 2017. godine, Gradu Beogradu, svim nadležnim institucijama, medijima i građanima prestonice dostupni su svokodnevni izveštaji Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda o rezultatima merenja zagađenosti vazduha u glavnom gradu kao posledice požara na deponiji u Vinči, podsetila je Gradska uprava Grada Beograda.

Izveštaji o rezultatima merenja zagađenosti vazduha kao posledice požara na deponiji u Vinči svakog dana se objavljuju na sajtovima Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograda i sajtu Grada Beograda, dostavljaju medijima i građani su tim putem i upoznati sa njegovom sadržinom, koja se ne menja.

Shodno toj činjenici, potpuno su besmisleni, nepravdani i zlonamerni zahtevi poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića i vršioca dužnosti zaštitnika grđana Miloša Jankovića da se objave rezultati merenja zagađenja vazduha u Beogradu.

Ti zahtevi, kako je ocenila Gradska uprava, mogu imati za cilj samo zastrašivanje građana i dizanje panike, a uloga zaštitnika građana bi trebalo da bude zaštita prava grđana, a ne njihovo zastrašivanje.

Gradska uprava ukazuje da je Gradski zavod za javno zdravlje jedina relevantna institucija koja se bavi merenjem zagađenja vazduha i zato se postavlja pitanje da li predstavnici tih nezavisnih institucija dovode u pitanje njenu stručnost  i verodostojnost izveštaja ili se bave nekim drugim pitanjima, a koja nisu u interesu građana.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *