utorak , 16 априла 2024
Početna / Vesti / Pomoć za 15.000 žena

Pomoć za 15.000 žena

 

Na sednici Skupštine grada Beograda 29. juna izglasana je odluka da sve porodilje u gradu Beogradu, bez obzira da li su zaposlene ili ne ili na broj dece koji imaju mogu dobiti od Grada Beograda jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, rekla je vršilac dužnosti gradskog sekretara za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević gostujući u jutarnjem programu Studija B.

– Ta odluka počeće da se primenjuje osmog dana od objavljivanja u Službenom listu Grada Beograda, odnosno od 8. jula. Zahtevi se podnose u Sekretarijatu za socijalnu zaštitu a potrebna je samo lična karta i izvod iz matične knjige rođenih za dete, čime je ceo proces umnogome pojednostavljen. Odluka je održiva i sve porodilje mogu biti sigurne da će pomoć biti isplaćena na vreme, baš kao što se redovno isplaćuju i sve ostale pomoći u gradu u protekle tri godine – rekla je Nataša Stanisavljević.

Ona je podsetila da je prošle godine u Beogradu rođeno 17.649 beba, kao i da je oko 3.500 porodilja apliciralo za neku od pomoći grada.

–  Nikada nije bio širi krug žena koji će moći da dobije ovu pomoć, govorimo o 14-15.000 žena koje će po prvi put dobiti pomoć grada. Treba podsetiti i da nezaposlene porodilje čiji su porodični prihodi manji od 10.000 dinara po članu domaćinstva mogu podneti zahtev i za pomoć od 25.000 dinara. Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku kojom želimo da osnažimo porodice i zato je i ova pomoć dostupna od 8. jula – kazala je Stanisavljević.
Gradska sekretarka je istakla da su rebalansom budžeta  grada obezbeđena potrebna sredstva i da je dobrim planiranjem obezbeđeno da pomoć ne kasni već da bude isplaćivana bez ikakvih zakašnjenja.

– Budžet grada je u delu socijalne politike veoma je odgovoran ali i razvojan, jer ćemo do kraja godine otvoriti još dva nova kluba za stare i dva boravka za decu sa smetnjama u razvoju. Biće tu i drugih mera koje ćemo kreirati tokom godine jer nam je važno da naši sugrađani znaju da mogu imati poverenja u Grad Beograd i da će ako podnesu zahtev, pomoć dobiti na vreme – istakla je Nataša Stanisavljević

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *