četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Sport / Fudbal / Usvojen kalendar takmičenja

Usvojen kalendar takmičenja

 

U prostorijama Fudbalskog saveza Beograda održana je 8. po redu sednica Izvršnog odbora FSB 52. saziva. Na ovom sastanku kojim je predsedavao predsednik Fudbalskog saveza Beograda Dušan Mrakić razmatrano je petnaest tačaka dnevnog reda. U centru pažnje bilo je usvajanje izveštaja takmičarskih organa i usvajanje tabela u takmičenjima FSB za prvenstvenu sezonu 2016/2017. Razmatranju ove, inače treće po redu, tačke dnevnog reda prisustvovali su komesari za takmičenje svih seniorskih liga u nadležnosti FS Beograda, komesar za takmičenje u ligama mlađih kategorija FSB i komesar za takmičenje Druge futsal lige “Beograd”. Oni su članovima IO FSB detaljnije obrazložili svoje izveštaje koji su jednoglasno usvojeni. Time je praktično zaključena minula takmičarska sezona.

 

Članovi IO FSB su usvojili još nekoliko izveštaja koji su se odnosili na završnicu protekle takmičarske sezone. Tako su usvojeni i izveštaji o učešću mlađih selekcija našeg saveza u selektivnoj Ligi regiona FSS u sezoni 2016/2017, kao i o učešću na turnirima za mlađe kategorije “Pera Jocić”, “Josip Katalinski-Škija” i “Trofeju Beograda 2017” na kojima su u dresu našeg saveza nastupali dečaci rođeni 2001. i 2003. godine.

Fudbalski savez Beograda je i ove godine koorganizator tradicionalnog Memorijalnog turnira “Miljan Miljanić” koji je održan od 17-21. maja u SC FSS u Staroj Pazovi.  Članovi IO FSB su usvojili izveštaj o realizaciji tog takmičenja koje je zajedno sa FS Srbije organizovano četvrti put.

Fudbalski savez Beograda je organizovao i sproveo edukacije za trenersku UEFA/FSS “B” i nacionalnu “C” diplomu. Oba projekta su uspešno realizovana u FC FSB na Adi Ciganliji, a srpski fudbal je bogatiji za dvadeset i šest novih “B” i četrdeset “C” trenera. IO FSB je usvojio izveštaje o realizaciji ovih seminara održanih u periodu od 18. aprila do 14 juna 2017. godine.

Po “spuštanju zavese” na sezonu 2016/2017, članovi IO FSB su odmah otvorili novi takmičarski period za 2017/2018 razmatran je Predlog sastava svih liga za predstojeću takmičarsku sezonu i doneta Odluka o usvajanju predloga kalendara takmičenja svih liga koje organizuje i vodi FSB za takmičarsku sezonu 2017/2018.

Klubovi koji nisu izmirili dospele obaveze prema FS Beograda biće prema na ovoj sednici donetoj odluci IO FSB suspendovani, a prema već uobičajenoj praksi Izvršni odbor FSB je doneo i odluku o pomoći klubovima.

U poslednjem delu ovog sastanka članovi IO FSB su usvojili predlog o formiranju Lige mladih timova FSB, a usvojen je i Pravilnik o prijavljivanju prijateljskih utakmica i turnira. Potvrđena je odluka komesara za disciplinu Prve beogradaske lige da se FK “Hajduk” (Kamendo) izbacuje u niži takmičarski rang. Iz članstva Fudbalskog saveza Beograda isključen je FK “Karaoke”, a u članstvo FSB primljena su tri nova kluba i to: SU “Lavovi Boca juniors”, FK “Viktorija star” i FK “DFK Dorćol”.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *