sreda , 24 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Najbolji domaći filmovi u Sopotu

Najbolji domaći filmovi u Sopotu

Šumadijski region će u narednim danima imati mogućnost posete Sopotu. U pitanju je tradicionalni Filmski festival koji u svom repertoaru ima najbolje domaće filmove.

Ovogodišnji, 46. po redu, Sofest počinje sutra pod sloganom „Skupljanje (ne)razvejanog perja”, čime se odaje počast Aleksandru Saši Petroviću i njegovom delu „Skupljači perja”, jednom od najznačajnijih filmova jugoslovenske kinematografije.

Takmičarski deo festivala započeće u 21 sat projekcijom filma „Zona Zamfirova”, 2. deo. Do 8. jula, kada se festival završava, publika će imati prilike da pogleda 24 filma, od kojih se 19 nalazi u konkurenciji za nagrade koje će biti dodeljene na svečanom zatvaranju.

Prvi festivalski događaj biće otvaranje izložbe fotografija, plakata i dokumenata „50 godina Skupljača perja”. Centralnim ulicama Sopota na fijakerima će prodefilovati autori i glumci filmova u kojima će publika uživati narednih pet dana, posle čega će uslediti nastup KUD-a „Kosmaj” iz Sopota, kao i veličanstveni vatromet. Posebna atrakcija biće nastup legendarnog benda „Ođila”, koji decenijama neguje autentičnu romsku muziku.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *