četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Sport / Karate / Oplenac osvetljen medaljama

Oplenac osvetljen medaljama

 

Danas je u skupštinskoj sali Opštine priređen prijem za mlade karatiste KK „Karađorđe“, osvajače medalja za našu reprezentaciju na nedavno završenom 12. Svetskom WKC prvenstvu u Beogradu. Karatiste i njihove trenere Ranka Šolića i Marjana Torbicu pozdravili su i čestitali im na uspehu predsednik opštine Dragan Živanović, predsednik Skupštine opštine Dragan Jovanović i predsednik opštinskog Sportskog zaveza Darko Reljić. Opština će sa svoje strane kao mali znak pažnje ovim, pre svega skromnim mladim ljudima, obezbediti sezonske karte na nekom od dva bazena – Bajkal u Topoli, odnosno Sunčani breg u Ovsištu.
Na prvenstvu je učestvovalo oko 550 karatista iz 14 zemalja. Takmičenja su održana u beogradskoj hali sportova „Ranko Žeravica“.
Članovi Karate kluba „Karađorđe“ koji su osvojili medalje braneći boje naše zemlje su: Dimitrijević Teodora – 3. mesto u kategoriji 8-9 kate,
Sofronijević Nikolija – 2. mesto u kategoriji 10-11 kate,
Šaban Teodora – 1. mesto u kategoriji 12-13 kate,
Vučković Anastasija – 3. mesto u kategoriji 15-17 kate,
Šćekić Ognjen – 2. mesto pojedinačno – kategorija +55 kg i 1. mesto ekipno,
Eić Aleksandar – 3. meto seniori – borbe ekipno.
Uspeh katatista iz Topole uvećan je i podatkom da je jedan od trenera državne reprezentacije i na ovom značajnom takmičenju bio Šolić Ranko. O kvalitetu njegovog rada sa mladima svedoči i broj medalja koji je na ovoj svetskoj smotri karatista znatno uvećan u odnosu na isto takmičenje iz 2014. godine u Minhenu. Tada je za reprezentaciju Srbije dve medalje 3. mesto pojedinačno i 2. ekipno osvojio Šolić Stefan.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *