subota , 4 фебруара 2023
Početna / Privreda / Lazarevcu 600 novih radnih mesta

Lazarevcu 600 novih radnih mesta

 

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas fabriku „Junajted tekstil” u Lazarevcu, koja je deo kompanije „Birlešik tekstil”, gde će biti pokrenuta proizvodnja tekstila i u  prvoj fazi zaposleno 600 radnika, uglavnom žena.

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas posetio bivšu fabriku „Beko”, koja u Lazarevcu ne radi već 14 godina i koja će zahvaljujući turskom investitoru ponovo oživeti i za mesec do mesec i po dana primiti nove radnike. U prvoj smeni biće zaposleno oko trista  radnika uglavnom žena, a za najkasnije dva meseca u drugoj smeni još tri stotine zaposlenih. Kada završe rekonstrukciju ove postojeće fabrike, koja ima oko 3.800 kvadrata, počeće izgradnja novog objekta sa 4.500 kvadrata, gde očekujemo da bude zaposleno još 600 radnika, ukupno 1.200, što je veoma važno ne samo za Lazarevac već i za Beograd – rekao je Vesić.

On je dodao da ovo neće biti jedina investicija u Lazarevcu, radi se ritejl park koji će zaposliti oko trista ljudi, što pokazuje da investicije polako stižu i u prigradske opštine.

– Za nas je Lazarevac važan jer uprkos velikom proseku plata zbog „Kolubare”, ima malo radnih mesta za žene. Važno je da imamo ovakve .pogone jer će većina zasposlenih biti žene – rekao je Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da je Grad Beograd poslednjih godinu dana uradio dosta da počnu da dolaze investicije u prigradske opštine.

– „Meita” je došla u Obrenovac, sada imamo ovu investiciju u Lazarevcu i naš cilj je u narednih godinu do dve svaka prigradska opština ima jednu proizvodnu investiciju i na taj način zapošljava nove ljude. Radimo veoma naporno da slične investicije imamo u Mladenovcu i Barajevu – rekao je Vesić istakavši da je sve veće interesovanje investitora iz Turske rezultat veoma dobrih političkih i ekonomskih odnosa dve zemlje, što najbolje potvrđuje trenutna poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića toj zemlji.

Vesić je ukazao i da veliki broj turista koji posećuju Beograd upravo iz Turske potvrđuje dobre i prijateljske odnose dve zemlje.

Muradin Guneš, menadžer fabrike je „Junajted tekstil”, rekao je da su tek počeli sa ulaganjima i da se nada da će se njihovi planovi realizovati na nnajbolji način.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio je turskom investitoru na ulaganju  koje će mnogo značiti za građane. On je istakao da je ova investicija još jedno od ispunjenih obećanja rukovodstva opštine i, pored ritejl parka, najavio nova ulaganja.

Bojan Stević, dosadašnji državni  sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, najavio je da se radi na dovođenju još jednog velikog investitora u Lazarevac i uređenju industrijske zone sa pristupnim saobraćajnicama. Pored toga očekuju se i nove investicije u opštinnma Mladenovac i Barajevo kako bi se otvorila nova radna mesta.

Preporuka

Besplatna vožnja automobila na ledu

Danas su ispred Sportskog centra Ljubomir Ivanović Gedža, veliki broj dece iz Mladenovca u vremenu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *