utorak , 3 октобра 2023
Najnovije vesti
Početna / Vesti / Francuzi i Japaanci se udružili za Vinču

Francuzi i Japaanci se udružili za Vinču

 

U Starom dvoru danas su otvorene ponude za dodelu ugovora za javno-privatno partnerstvo za tretman i odlaganje komunalnog otpada na deponiji u Vinči, a na ovaj obavezujući javni poziv stigla je ponuda francusko-japanskog konzorcijuma Suez – Itochu.

Tenderska komisija će doneti odluku u vezi sa ponudom u zakonski propisanom roku, a ukoliko ona bude prihvaćena, uslediće potpisivanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu, koji zatim treba da odobri Skupština Beograda. U tom slučaju bi radovi mogli da počnu u drugoj polovini 2018. godine.

Grad Beograd je odlukom Skupštine grada u julu 2015. godine odlučio da pitanje upravljanja otpadom reši kroz javno-privatno partnerstvo na najsavremeniji način i najbezbedniji po životnu sredinu, a koji će pritom dovesti i do proizvodnje obnovljive toplotne i električne energije.

Sam projekat obuhvata remedijaciju i zatvaranje postojeće deponije, iskorišćenje deponijskog gasa za proizvodnju energije, tretman procednih voda, izgradnju postrojenja za tretman komunalnog otpada i kogenerativnu proizvodnju toplotne i električne energije, izgradnju postrojenja za reciklažu građevinskog otpada i izgradnju deponijskih ćelija po EU standardima.

 

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Taktika Hajdukveljkovića donela trijumf u Rabrovcu

Omladinac iz Rajkovca je ostvario iznenadan trijumf na teškom gostovanju u Rabrovcu. Taktika trenera gostiju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *