petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Letnji program za starije osobe

Letnji program za starije osobe

 

Grad Beograd je preko Dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograda, pripremio letnji program za starije sugrađane, u okviru kojeg će biti održane rekreativne, kulturne, edukativne i aktivnosti socijalne podrške. Cilj je kvalitetno provođenje slobodnog vremena kao jednog od načina zdravog starenja. Programi su besplatni i promotivni, otvoreni za sve starije Beograđane sa željom da se upoznaju sa ponudom sistema dnevnih usluga u zajednici.

Stariji sugrađani će moći da pohađaju kurs izrade predmeta od recikliranog materijala, kurs izrade asura od kanapa, kurs izrade torbi od recikliranog materijala (novina), rekreativne vežbe (program „Vežbaj za svoje zdravlje“ ponudiće časove fizijatrijskih vežbi za starije), rekreativne škole folklora, muzičke radionice, program „Spona” – savetodavni rad i podrška (putem telefona ili dolaskom u klub „Savski venac 1”), druženje uz muziku – igranke (program „Da li ste za ples” je plesni matine koji se održava u prijatnom klupskom prostoru uz muziku uživo. Igraju se standardni plesovi i narodna kola. Nije besplatan). Zainteresovani građani mogu pohađati samo jedan kurs u okviru letnjeg programa. Prijave se primaju na broj info-centra 0800-115-116. Broj mesta za besplatne radionice je ograničen.

Članovima Dnevnih centara i klubova za starije namenjeni su i drugi kulturno-zabavni programi i umetničko-rekreativni sadržaji. Oni će moći da krstare Dunavom i Savom, obiđu Nautičko selo u Boljevcima i posete Bojčinsku šumu, dobiju ulaznice za Belef, „Leto na Gardošu” i za muzeje, kao i da idu na organizovane izlete za penzionere.
Izvor: Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *