subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Čišćenje vodotokova u Mladenovcu

Čišćenje vodotokova u Mladenovcu

 

Preduzeće AP „Vodoprivreda“ obavilo je čišćenje pojedinih deonica vodotokova u našoj opštini. Preko pet hiljada kubika mulja i otpada izvađeno je iz Velikog Luga i potoka Kokorin i Vlaška.

Na predlog gradske opštine Mladenovac, preduzeće „Vodoprivreda“, specijalizovano za ovu vrstu posla, obavilo je čišćenje od mulja korita reke Veliki Lug i potoka Kokorin i Vlaška kao i košenje šiblja sa priobalja. Rađeno je na najkritičnijim lokacijama kako bi se obezbedila protočnost vode i tokovi blagovremno pripremili za kišnu sezonu i probleme koji nastaju sa izlivanjem vode.

Vodotok Velikog Luga je očišćen od mulja u dužini od 1.200 metara. Korito je očišćeno od drvne mase i šiblja. Izvađeno je 3.600 kubika mulja čime je obezbeđena bolja protočnost ove deonice.

Na Kokorinu je čišćen potez od ušća u Lug pa 330 metara uzvodno dok je iz potoka Vlaška izbačeno oko hiljadu kubika mulja i otpada na 150 metara dužine uzvodno od ušća u Lug.Na ovim potezima obavljeno je i košenje priobalja specijalizovanim trimerima.

Gradska opština Mladenovac nastaviće sa uređenjem vodotokova na svojoj teritoriji angažovanjem kod JVP „Srbijavode“ koje je nadležno za održavanje reka i potoka u našoj opštini.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *