četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Sport / Košarka / Pobednički tim Marine Maljković i Beograda

Pobednički tim Marine Maljković i Beograda

 

Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević sastali su se danas sa Marinom Maljković, proslavljenim srpskim košarkaškim trenerom. Na sastanku su sumirani rezultati jednogodišnje saradnje Grada Beograda i Pokreta za žensku košarku Marine Maljković i razgovarano je o planovima za narednu sezonu.

Gradski  menadžer je zahvalio Marini Maljković na naporima koje ulaže da se što više devojčica besplatno bavi košarkom.

– Tokom sezone koja je za nama, Pokret za žensku košarku Marine Maljković održavao je treninge na 11 lokacija u Beogradu na kojima su svake nedelje održavana 42 treninga uz učešće 625 devojčica. Ovo je velika Marinina pobeda koju je izvojevala sa Beogradom jer je preko šest stotina devojčica imalo priliku da se besplatno bavi košarkom po programu jednog od najboljih svetskih trenera – rekao je gradski menadžer.

On je istakao da je Marina Maljković sportski brend u evropskim razmerama i da svaki slobodan trenutak u Srbiji koristi da posećuje treninge devojčica koje treniraju u školama njenog pokreta i da je to gest dostojan divljenja.

Marina Maljković je zahvalila Gradu Beogradu i Goranu Vesiću na pomoći koju je dobio njen pokret.

– Naš cilj je da zainteresujemo devojčice da se bave košarkom i da imaju mogućnost da to rade besplatno. Hvala Beogradu što je podržao moju ideju i radujem se produžetku saradnje – rekao je Vesić.

Goran Vesić je istakao da će Grad Beograd zajedno sa gradskim opštinama nastaviti da podržava pokret Marine Maljković i naredne sezone.
Za koordinatora saradnje između Pokreta i Grada Beograda određen je Dragomir Petronijević, član Gradskog veća, koji je, prema Vesićevim rečima, uz Slavka Gaka, bivšeg sekretara za sport, najzaslužniji što Beograd ima finalni turnir Evrolige u košarci naredne godine.

Dragomir Petronijević zahvalio je na poverenju i istakao da je plan da se besplatni treninzi Pokreta za žensku košarku Marine Maljković u Beogradu održavaju na istim lokacijama kao i ove sezone, i to na četiri, pet novih lokacija kako bi bar hiljadu devojčica besplatno treniralo košarku.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *