petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Za Mladenovac i ostale 80 novih autobusa do kraja godine

Za Mladenovac i ostale 80 novih autobusa do kraja godine

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas u auto-centru Saobraćajnog preduzeća „Lasta” primopredaji 20 novih solo autobusa, koji će prevoziti građane do prigradskih naselja.

On je podsetio da od 1. januara konzorcijum „Lasta”, prema ugovoru o javno-privatnom partnerstvu sa Gradom Beogradom, prevozi građane ka prigradskim opštinama.

– Prema tom ugovoru, „Lasta” obezbeđuje nove autobuse koji su crvene boje, opremljeni klima-uređajima i brojačima putnika. Drago mi je da konzorcijum „Lasta” ispunjava svoj deo ugovora. Prvih 20 autobusa nabavljeno je početkom godine, sada još 20, dok se u septembru očekuje nabavka još 16 zglobnih autobusa  – najavio je Mali.

Na ovaj način će se unaprediti prigradski saobraćaj u glavnom gradu, istakao je Mali i dodao da je prioritet linija do Mladenovca, zbog čega već 15 novih autobusa saobraća na toj destinaciji. Ali prioritet su, kako je dodao, i linije do Barajeva, Obrenovca i Sopota.

Gradonačelnik je najavio nabavku 30 zglobnih autobusa u Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd”, od kojih će prvih 10 stići u septembru, a ostatak do kraja godine. Novi autobusi će, kako je rekao, ispunjavati sve uslove u skladu sa unapređenjem kvaliteta saobraćaja u Beogradu.

On je zahvalio rukovodstvu Saobraćajnog preduzeća „Lasta” na dobro urađenom poslu, jer je to preduzeće, podsetio je Mali, do samo pre dve godine bilo blizu stečaja, a danas na kvalitetan način unapređuje saobraćaj u glavnom gradu.

Događaju je prisustvovao sekretar za javni prevoz Uglješa Mitrović i direktor Saobraćajnog preduzeća „Lasta” Veljko Vukobratović.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *